'Jurassic World: Dominion' doet dit veel anders dan de eerdere films

'Jurassic World: Dominion' doet dit veel anders dan de eerdere films

Ditmaal zijn er veel meer praktische effecten gebruikt.

Jurassic World: Dominion laat ons meer animatrons en praktische films zien dan de vorige twee films in de franchise deden. Dat vertelt regisseur Colin Trevorrow tijdens een nieuw interview over zijn film. Die moet in de loop van 2021 uitkomen in de bioscoop en was de eerste grote Hollywood-productie die zijn opnames hervatte sinds de coronapandemie wereldwijd filmopnames stil legde.

Al dertig jaar zien we heel wat animatrons in de Jurassic World-films. Dat blijft zo, want deze nieuwe film toont meer robot-dino's dan de vorige delen. Dat vertelt Trevorrow tijdens een interview over zijn nieuwe film. Hij blijkt veel meer nadruk te leggen op praktische effecten.

Animatrons in de film
"We gaan veel meer op de praktische effecten zitten met deze Jurassic-film en hebben nu meer animatrons in deze ene film gebruikt dan bij de vorige twee samen," vertelde Trevorrow. Bovendien zal er meer gemengd worden als het aankomt op visuele effecten en animatrons.

"We hebben eindelijk een punt bereikt waarin het mogelijk is om digitaal uit te breiden op de animatrons als het aankomt op de textuur en de manier waarop je het geheel gaat zien. Je kon vroeger de naden zien en zien wat wel en niet echt was. Dat vind ik nu echt behoorlijk gaaf."

NieuwsFilm

meest populair