'Riverdale'-actrice Lili Reinhart over mentale impact corona: "Ik durf niet meer naar het postkantoor"

'Riverdale'-actrice Lili Reinhart over mentale impact corona: "Ik durf niet meer naar het postkantoor"

Reinhart kampte in het verleden ook met een sociale angststoornis.

Lili Reinhart heeft in een Instagram Live-video een boekje open gedaan over haar mentale gezondheid en hoe deze wordt beïnvloed door de coronapandemie. De actrice blijkt veel last te hebben van de hele situatie.

Reinhart (23) worstelt momenteel met een hoop stress- en angstgevoelens. Zelfs kleine taken leveren haar bakken met stress op. "Ik moet dan eigenlijk iets simpels doen, zoals even langs het postkantoor gaan, maar wil dat niet", vertelt de actrice in haar video.

"Het idee dat ik daarvoor naar het postkantoor moet toe rijden, maakt me al nerveus; ik wil m'n hond niet alleen laten; ik heb geen zin in het hele gedoe rondom het naar buiten gaan; ik heb geen zin in zo'n mondmasker", legt ze uit.

"Die zou ik gewoon dragen overigens, maar ik wil mezelf niet in zo'n stressvolle situatie brengen. De laatste tijd maak ik me enorm druk over zulke kleine, stomme dingen en vraag ik me constant af waarom dat gebeurt".

Ook vroeger al
Reinhart is altijd al openhartig geweest over haar mentale gezondheid. Ook vroeger had ze last van deze klachten. Als kind wilde ze vaak thuisblijven van school. "Elke ochtend huilde ik", vertelt Reinhart over die periode.

"Ik deed net alsof ik ziek was, omdat ik niet naar school wilde. Ik deed er werkelijk alles aan om te voorkomen dat ik naar school zou moeten. Ik vond school vreselijk. Het veroorzaakte zoveel angst", licht ze toe.

Volgens Reinhart was het voor haar ouders soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet naar school wilde. De actrice werd niet gepest; de problemen speelde zich juist intern bij haar af. "De angstgevoelens namen me volledig over", aldus de blonde bekendheid.

NieuwsFilm

meest populair