Featured

Toekomst 'Star Wars' ligt niet in de bioscoop maar op Disney+

Daar wordt namelijk verreweg de meeste content voor gemaakt.

door Jim Pedd om 08:33 in Featured
De toekomst van Star Wars is op Disney+. Daar begint het in elk geval steeds meer op te lijken. De franchise hing veertig jaar vooral op bioscoopfilms, maar maakt sinds Disney+ er is steeds meer de overstap naar het kleine scherm.

Dat komt mede doordat The Mandalorian een enorm succes was voor Disney en Lucasfilm. Maar de sequel-trilogie in de Skywalker-saga was dat weer niet. Screen Rant maakte een mooi overzicht van ons de komende tijd te wachten staat in de franchise en daaruit blijkt heel duidelijk dat Star Wars voorlopig zijn toekomst op televisie heeft.

Voorlopig geen films
Er wordt aan heel wat films gewerkt. Disney liet bijvoorbeeld weten dat Taika Waititi een scenario schrijft. En regisseur J.D. Dillard en schrijver Matt Owens doen dat ook. Bovendien werken Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy en Marvel-baas Kevin Feige ook aan een Star Wars-film. En dan is er nog Laeta Kalogridis die aan een script op basis van de Knights of the Old Republic-games werkt. En heb je ook nog Rian Johnson die een trilogie ontwikkelt.

Er is dus veel in de maak, maar sinds vorige week weten we dat Disney heel veel releases een jaar uitgesteld heeft. Daarmee staan er Star Wars-films gepland voor 2023, 2025 en 2027. Voorlopig ga je dus geen nieuwe film meer zien.

Toekomst op Disney+
De toekomst van de franchise op Disney+ is dan weer wel heel helder. The Mandalorian krijgt een tweede (en derde) seizoen. De tweede reeks is in oktober te zien. In de tussentijd werkt men ook aan de animatieserie Star Wars: The Bad Batch en krijgen personages Cassian Andor en Obi-Wan Kenobi eigen series. Ook werkt men aan een serie rond vrouwelijke hoofdpersonen (gemaakt door Leslye Headland) en zou Lando Calrissian een eigen serie krijgen.

Daarmee ligt de toekomst van Star Wars op dit moment echt op streamingdienst Disney+. Vreemd is dat niet, gezien het grote succes van The Mandalorian. Natuurlijk zal de franchise niet uit de bioscoop verdwijnen, maar het is wel een unique selling point voor de streamingdienst.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm