'Enter the Dragon' ster John Saxon overleden

'Enter the Dragon' ster John Saxon overleden

De acteur speelde bijrollen in tal van films

Acteur John Saxon is in zijn woonplaats Murfreesboro, Tennessee overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Hij werd 84 jaar.

Zijn grootste rol speelde hij in 1973 als Roper in Enter the Dragon, naast martial arts legende Bruce Lee. Saxon was van nature geen vechter, maar hij kreeg vanwege zijn inzet veel respect van Lee.

Tieneridool
Saxon werd begin jaren vijftig ontdekt als model, maar hij maakte al snel de overstap naar films. Hoewel hij nog niet lang in Hollywood vertoefde, brak hij in 1956 door met de muzikale comedy Rock, Pretty Baby. Het maakte van hem een tieneridool, een rol waarin hij zich nooit op zijn gemak voelde.

Als acteur stond hij definitief op de kaart door zijn rol als Mexicaanse bandiet in The Appaloosa. Hierin moest hij het opnemen tegen Marlon Brando. Voor de rol mocht Saxon een Golden Globe in ontvangst nemen.

Slashers
Daarnaast speelde hij een belangrijke rol in Black Christmas. Deze film wordt gezien als één van de eerste echte slashers. Verder is hij bekend als de vader van hoofdpersonage Nancy in A Nightmare on Elm Street. Deze rol herhaalde hij in het derde deel Dream Warriors en de meta-afsluiter New Nightmare

Een echte leading man zou hij nooit worden. Naast optredens in diverse televisieseries moest hij het voornamelijk doen met bijrollen, zoals in bijvoorbeeld Beverly Hills Cop III en From Dusk Till Dawn.

NieuwsFilm

meest populair