'Tenet' krijgt eindelijk een echte releasedatum

'Tenet' krijgt eindelijk een echte releasedatum

En zal hier in Nederland eerder te zien zijnd an in de Verenigde Staten.

Na meerdere vertragingen, gaat Tenet van Christopher Nolan dan toch een bioscooprelease krijgen deze zomer. Alleen niet in de Verenigde Staten. De film gaat in meer dan 70 landen draaien en zal dat vanaf 27 augustus doen.

Daarmee kan Tenet toch nog de zomerblockbuster worden die Nolan ervan wilde maken. De film zal een week later in de Verenigde Staten in de bioscopen te zien zijn, enkele maanden later dan gepland. Maar de Amerikaanse release gaat niet helemaal zoals normaal zou zijn: deze zal getrapt plaatsvinden in steden waar dit mogelijk is.

In Nederland te zien
De hoop van Warner Bros. is in elk geval dat Tenet zo snel mogelijk, zo breed mogelijk te zien zal zijn. Hier in Nederland draait hij in elk geval vanaf 27 augustus. Extra mooi is dat in het Rotterdamse KINO de film op 70mm te zien zal zijn, als een van de twee bioscopen in heel de Benelux. En dat is precies het format waarop Nolan zijn film het liefst wil vertonen.

Tenet draait om het overleven van de hele wereld. De Protagonist beweegt zich door een schaduwwereld van internationale spionage, op een missie die zich zal ontvouwen voorbij de gewone tijd.

NieuwsFilm

meest populair