Algemeen

Helaas: populaire fantheorie 'Batman Begins' klopt niet

Ra's al Ghul is niet onsterfelijk.

door Jim Pedd om 08:00 in Algemeen
Scenarioschrijver David S. Goyer ontkracht een populaire fantheorie rond Batman Begins. De film uit 2005 houdt de gemoederen nog altijd bezig, maar een hoofdstuk kunnen we nu schrappen.

Fans speculeerden namelijk heel lang over de dood van Ra's al Ghul (Liam Neeson). Aan het einde van de film bedreigt hij Gotham en moet Bruce hem stoppen voordat het te laat is. De iconische DC-schurk lijkt dood te gaan aan het einde van de film, maar je ziet zijn lichaam nooit. Bruce laat hem namelijk sterven in de monorail van Gotham die crasht. De theorie is dat het feit dat je geen lijk ziet, erop hint dat Ra's al Ghul precies zoals in de comics onsterfelijk is.

Helaas niet
Tijdens zijn Comic-Con at Home panel vertelde Goyer echter dat dit niet klopt. Hem werd gevraagd of hij de onsterfelijkheid van Ra's al Ghul wilde overbrengen met die laatste scène. Maar het is slechts een theorie en niet meer dan dat. "Ik denk dat je er teveel in zoekt. Dat is in elk geval nooit deel geweest van gesprekken die Chris en ik gevoerd hebben," begon Goyer.

"Maar als je erover denkt, dan is dit een behoorlijk realistische aanpak. Ik denk dat als je iets als de Lazarus Pit laat zien (en ik zeg niet dat je daar geen cool verhaal mee kan vertellen, want ik denk dat je dat prima kan),, maar denk niet dat dit paste bij ons verhaal."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CassidyButch

Avatar

Doe eens voor de verandering jullie huiswerk filmtotaal, Ras is niet onsterfelijk.

Rutherford

Avatar

^ maar een Lazarus Pit is wel handig om het te verlengen.

Draven

Avatar

^ Inderdaad. Hij is dankzij de lazarus pit bijna onsterfelijk.

Juppie34

Avatar

Ra's al Ghul is daarnaast ook meer een titel/symbool dan een naam. Batman is als symbool ook onsterfelijk dat is waarom John Blake(TDKR) toegang krijgt tot de Batcave, ook al word hij meteen Robin genoemd.

ThysRomani

Avatar

Het schijnt dus dat Ras altijd een flesje Lazarus Pit bij zich heeft. Voor kleine wonden, zoals een monotrail crash.

Nee, het laatste woord is hier nog niet over gezegd!

NieuwsFilm

meest populair