Dwayne Johnson was bijna te zien als Willy Wonka

Dwayne Johnson was bijna te zien als Willy Wonka

De rol van de vreemde snoepuitvinder ging uiteindelijk naar Johnny Depp.

Voor iedere rol die een acteur scoort, verliest hij er twee. Zeker in het begin van zijn carrière. Dat geldt zelfs voor de sympathieke spierbundel Dwayne Johnson.

Hij vertelt nu namelijk dat hij bijna de hoofdrol in Charlie and the Chocolate Factory te pakken had. In zijn eigen gedachten dan. Dat vertelde Johnson op Instagram. Hij had zijn dochters kennis laten maken met één van zijn favoriete films, namelijk Willy Wonka & the Chocolate Factory (de eerste verfilming van het boek).

Publiekstrekker
Hij begeleidde zijn post van het volgende commentaar: "Leuk verhaal - Tim Burton overwoog mij als Willy Wonka in zijn remake. Ik herinner me dat ik dacht dat ik het gemaakt had. Maar dat was vele jaren geleden, toen ik net begon in Hollywood. Ik was geen publiekstrekker en had geen acteerervaring om deze rol aan te kunnen."

"Maar het betekende erg veel voor me dat Tim me in overweging heeft genomen (en ik ben ervan overtuigd dat dit zeker 7 seconden geduurd heeft). Ik begon nog maar net en had geen idee wat de toekomst zou brengen. Het is het beste dat me nooit is overkomen."

Vreemde snoepvondsten
Uiteindelijk ging de rol natuurlijk naar Johnny Depp, die er één van zijn meest geslaagde typetjes van maakte. We zullen dus nooit weten hoe de voormalige worstelaar het er vanaf had gebracht.

Willy Wonka staat bekend om zijn vreemde snoepvondsten, zoals zoals ijs dat nooit smelt en een kauwgombal met een complete maaltijd. Misschien had Johnson daar zijn eigen recept van 'candy ass' aan kunnen toevoegen.

NieuwsFilm

meest populair