Nu in de bios 'Unhinged': 5 films over verkeersagressie die uitloopt op leven en dood

Wat er ook gebeurt, blijf rustig!

In Unhinged draait Russell Crowe compleet door na een verkeersruzie. Het is niet de eerste keer dat verkeersagressie een belangrijke rol speelt in een film. Wij verzamelden nog 5 voorbeelden.




Bekijk de afbeelding
Changing Lanes
Changing Lanes is misschien nog wel het meest te vergelijken met Unhinged. Beiden draaien om een tweetal dat dankzij een verkeersruzie verwikkeld raakt in een bittere strijd.

Een succesvolle advocaat rijdt de auto van een voormalig alcoholist aan en vlucht van het ongeval. Hierdoor raakt het slachtoffer de voogdij over zijn kinderen kwijt. Hij zweert wraak.

Wat begint als een ruzie van twee mannen die elkaar dwars zitten, leidt tot een oorlog die steeds erger wordt. Kunnen ze de strijdbijl in deze kettingreactie begraven of gaan ze vechtend ten onder?




Bekijk de afbeelding
Death Proof
Stuntman Mike heeft verkeersagressie tot een kunst verheven. Het liefst vermoordt hij jonge vrouwen in zijn eigen auto. Maar als hij potentiële slachtoffers in een andere auto ziet, past hij zijn methode gewoon aan.

Dan probeert hij ze gewoon met zijn stuntwagen van de weg te drukken. Helaas voor hem heeft hij niet gerekend op Zoë en haar vriendinnen. Hoe kwaad hij ook wordt, het lukt hem niet de dames er onder te krijgen.

Sterker nog, het is uiteindelijk de psychopaat die in Death Proof het onderspit delft. En waar hij eerder nog de definitie van een alfaman was, blijkt hij onder die laag gewoon een huilbaby te zijn.




Bekijk de afbeelding
Bean
De onschuld van Bean kent geen grenzen. Wanneer een stoere biker zijn groet beantwoordt met een middelvinger, denkt hij dan ook een nieuw saluut te hebben ontdekt.

Met als gevolg dat hij vriendelijk zijn middelvinger zwaait naar iedereen die hij in Los Angeles tegenkomt. Nietsvermoedende bejaarden weten niet wat hun overkomt. Onschuldige joggers blijven verbijsterd achter.

En zijn chauffeur laat het allemaal gelaten gebeuren. Hij snapt waarschijnlijk ook wel dat de Engelsman nu eenmaal niet beter weet.




Bekijk de afbeelding
Midnight Cowboy
It's funny because it's true. Deze opmerking is zeker van toepassing op deze iconische scène uit Midnight Cowboy. Want het moment dat Dustin Hoffman tekeer gaat tegen een taxichauffeur is zo echt als maar kan.

Voor de scène moesten hij en Jon Voight simpelweg de straat oversteken. De productie had echter niet genoeg geld om de weg af te sluiten, dus besloot men gewoon te filmen.

Een taxi reed echter stug door, waardoor hij Hoffman bijna van de sokken reed. Zijn "I'm walking here! I'm walking here!" was niet gescript, maar een oprecht boze reactie. Hij besloot echter in zijn rol te blijven, waardoor de legendarische scène zijn weg naar het eindproduct kon vinden.




Bekijk de afbeelding
Falling Down
De zwarte comedy Falling Down is nog altijd één van de beste films over een burnout. Na tal van tegenslagen op persoonlijk en professioneel vlak staat William Foster voor de zoveelste keer in een file.

Het is warm, er wordt aan alle kanten getoeterd en mensen schelden elkaar uit voor alles wat ze kunnen bedenken. Op dat moment knapt er iets in hem. Hij stapt uit en maakt korte metten met al het onrecht dat hem wordt aangedaan.

Gewapend met een honkbalknuppel neemt Foster het op tegen een straatbende, neonazi's, de politie en zelfs de fastfoodindustrie. De onlangs overleden Joel Schumacher maakte met Falling Down misschien wel zijn beste film, al is dat ook toe te schrijven aan de weergaloze hoofdrol van Michael Douglas.

NieuwsFilm

meest populair