Celebrity

Seth Rogen: "Ik heb opgegroeid met veel leugens over Israël"

Het is lang niet altijd even gemakkelijk.

door FilmTotaal om 14:20 in Celebrity
Seth Rogen neemt niet bepaald een blad voor de mond als het aankomt op gevoelige onderwerpen. Nu laat de acteur, die binnenkort te zien zal zijn in An American Pickle, zich uit over het Jodendom en hoe hij opgroeide met een leugen over Israël.

''Als een Joodse persoon ben ik mijn hele leven geconfronteerd geweest met leugens over Israël'' begint Rogen. ''Je krijgt nooit te horen dat er al mensen woonden. Het klinkt alsof de deur wagenwijd openstond''.

Jodendom
Rogen liet ook weten dat het als Jood lang niet altijd even makkelijk is, iets wat zijn vader hem al duidelijk maakte toen hij nog een kind was: ''Antisemitisme komt nog veel voor. Mijn vader waarschuwde mij hier al vroeg voor: ''Mensen haten joden. Onthoud dat. Dat is gewoon hoe het is.'' Ik ben blij dat hij mij dat al van jongs af aan het gezegd, wat anders zou het me echt opvallen hoeveel eikels iets tegen Joden hebben''.

Op Twitter lieten heel wat mensen zich hierna ook over het onderwerp uit. Sommigen waren het eens met Rogen, maar anderen vonden hem weer te ver gaan.

NieuwsFilm

meest populair