Algemeen

Zó eng wordt de nieuwe 'The Witches'-film van 'Back to the Future'-regisseur Robert Zemeckis

De klassieker van Roald Dahl wordt opnieuw bewerkt voor het witte doek.

door Jeffrey Kouters om 15:06 in Algemeen
Hoewel het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat The Witches, een nieuwe verfilming van het klassieke boek van Roald Dahl, in de bioscopen verschijnt, is nu al wel bekend geworden welke rating de film zal krijgen.

Robert Zemeckis, de man achter filmtoppers als Back to the Future (1985) en Cast Away (2000), heeft voor Warner Bros. een nieuwe versie van Roald Dahls The Witches, waarvan in 1990 ook al een film verscheen, mogen maken.

We weten al dat hij de nodige creatieve veranderingen heeft aangebracht. In een interview onthulde Zemeckis eerder al dat onder meer de setting is verplaatst naar de "Gothic South in de jaren 1960" en dat het verhaal een "sociologische draai" krijgt.

En een film met de titel 'The Witches' vraagt natuurlijk ook om het nodige griezelwerk. Zemeckis blijkt nu zijn film niet al te eng hebben gemaakt. Zijn reboot heeft namelijk een PG-rating gekregen. "De film bevat enge beelden en momenten, taal en thematische elementen die niet voor elk kind geschikt zullen zijn", luidt de toelichting.

Het verhaal
The Witches gaat over een weesjongen (Jahzir Bruno) die bij zijn grootmoeder (Octavia Spencer) in Demopolis, Alabama gaat wonen. Wanneer het jochie slechts ternauwernood aan de aanval van een heks weet te ontsnappen, besluit zijn oma hem mee te nemen naar een hotel aan de kust. Daar blijkt de Opperheks (Anna Hathaway) echter net een grote bijeenkomst te houden waardoor het hotel vol heksen zit.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

leidenaar

Avatar

De foto bij dit artikel heeft mij als kind aardig bang gemaakt. Jeugdsentiment.

NieuwsFilm

meest populair