Algemeen

Hoe Tom Cruise razendsnel $200 miljoen kreeg voor zijn ruimtefilm

De topacteur hoefde geen moeite te doen om de miljoenen los te krijgen.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Waar sommige filmmakers jaren en jaren wachten op voldoende financiële steun, weet Tom Cruise klaarblijkelijk snel de handjes op elkaar te krijgen. Voor zijn nieuwste project wist hij vrij eenvoudig een akkoord te krijgen op een budget van maar liefst (minimaal) 200 miljoen dollar.

Via Deadline wordt duidelijk dat Cruise - samen met regisseur Doug Liman (Edge of Tomorrow) en producent Christopher McQuarrie (Mission: Impossible) - de onderhandelingen snel doorliep. Er was slechts één Zoom-call nodig om de bazen bij Universal Pictures te overtuigen.

Grote persoonlijkheid
Deadline meldt dat de "persoonlijkheid" van Cruise doorslaggevend was voor de studio. De filmster zou zo gepassioneerd over het project hebben gesproken dat de studiobonzen snel met het budget instemden. En dat terwijl er nog helemaal geen script is.

Dat Cruise al bezig is met de voorbereidingen voor "Untitled Tom Cruise/SpaceX Project" wordt ook duidelijk. De acteur was eerder dit jaar samen met Liman aanwezig bij de SpaceX Falcon 9-lancering.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Held.

Pascal08

Avatar

Misschien een tip voor hem om dat de volgende keer eens te doen voor een doel waar levens op het spel staan.

Draven

Avatar

Pascal08 "Misschien een tip voor hem om dat de volgende keer eens te doen voor een doel waar levens op het spel staan. "


ಠ_ಠ

Fan-fan

Avatar

Wat een dom propagandaverhaal weer. Contracten zullen dichtgemitterd zijn met allerlei clausules en voorwaarden.
Het is de starpower van Cruise die perfect in de marketingmachine van Universal past.
Voor de rest is het maar de vraag wat het voordeel is van echt filmen in space. Tom Hanks is ook nooit de ruimte in geweest en toch vond ik Apollo 13 best overtuigend.
Gaan ze trouwens cameramannen/vrouwen opleiden tot astronaut of astronauten tot cameramannen/vrouwen? Als ik Michael Bay mag geloven het eerste. Smiley face

Jeroen Pasman

Avatar

Ik geloof dit niet. Dit soort dingen wordt niet eventjes in een zoom call besloten.

NieuwsFilm

meest populair