Algemeen

Financieel overzicht 2019: Trump wordt nog altijd slapend rijk door miljoeneninkomsten uit Hollywood

De president profiteert nog steeds flink van zijn film- en televisiewerk.

door Jeffrey Kouters om 08:35 in Algemeen
De Amerikaanse president Donald Trump ontvangt jaarlijks nog bakken met geld uit Hollywood. Dat blijkt uit zijn financiële verantwoording over 2019 die onlangs openbaar is gemaakt.

Vorig jaar ontving Trump nog zo'n 1,7 miljoen dollar aan inkomsten uit zijn (voormalige) Hollywoodwerkzaamheden. Het overgrote deel van dat bedrag (1,6 miljoen) bestaat uit de streamingrechten van zijn zelfgeproduceerde realityshows The Apprentice en The Celebrity Apprentice. In die series, die tot 2017 werden uitgezonden, ging de zakenman op zoek naar een opvolger.

Ook ontving Trump bijna 90.000 aan pensioen van de Screen Actors Guild (SAG) en American Federation of Television and Radio Artists (AFTRA). Trump sloot zich respectievelijk in 1992 (na Home Alone 2: Lost In New York) en 1989 (na Ghosts Can't Do It) aan bij de pensioenplannen van die verenigingen en heeft dus in de loop der jaren heel wat pensioen opgebouwd.

Daarnaast ontvangt Trump nog de nodige fees voor zijn acteerwerk. In de papieren staat dat de president in 2019 tussen de 200 en 1000 dollar heeft ontvangen voor zijn rol als 'Waldo's Dad' in The Little Rascals (een film waarin hij maar één zinnetje tekst had). Eenzelfde bedrag ontving hij van Warner Bros. voor diverse rollen. Ook kreeg hij zo'n 200 dollar van Entertainment Partners uitbetaald.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ninsh

Avatar

Niks boeiends dus

NieuwsFilm