Algemeen

Waarom kreeg stoner-komedie 'Pineapple Express' nooit een tweede deel?

Hoofdrolspeler Seth Rogen legt het uit.

door Jan-Peter Rook om 10:30 in Algemeen
Liefhebbers van de stoner-komedie Pineapple Express (2008) willen waarschijnlijk graag weten waarom er nooit een tweede deel is gekomen. Hoofdrolspeler Seth Rogen weet nu te melden dat dit te maken had met het budget.

Volgens Rogen was Sony een paar jaar terug niet geïnteresseerd in Pineapple Express 2 toen dit aan de studio werd gepitcht. "We hebben het geprobeerd en dankzij de Sony-hack kun je de e-mail gewoon vinden waarin te zien is dat Sony er een streep door zette en besloot de film niet te maken. We stonden er heel erg voor open destijds, maar Sony had geen interesse."

Sony-hack
Dankzij de beruchte Sony-hack in 2014 werden heel veel vertrouwelijke documenten en e-mails over aankomende en onaangekondigde projecten ineens openbaar. Gelekte e-mails tussen Pineapple Express-producent Judd Apatow en voormalig Sony Pictures-voorzitter Amy Pascal toonden gesprekken over een eventueel vervolg op de stoner-film. Apatow schreef toen het volgende:

"Ik ben zo blij dat Pineapple Express 2 er lijkt te komen, dat het echt lijkt te gaan gebeuren. We zijn creatief gezien zeer geïnspireerd voor dit vervolg en we hebben hilarische ideeën. Het wordt fantastisch. We hebben onwijs veel geleerd over het maken van dit soort komedie-sequels toen we Anchorman 2 maakten. Ik denk dat Pineapple Express 2 het zelfs nog beter gaat doen. Marihuana is zo populair op dit moment! Je vindt het overal!"

Geldkwestie
Het probleem was echter dat Apatow 50 miljoen dollar wilde voor de sequel, terwijl Sony niet meer dan 45 miljoen wilde geven. De discussie die daardoor ontstond, zorgde ervoor dat de film nooit meer van de grond kwam. Het was dus een geldkwestie, beseft Rogen zich nu: "Ik denk dat we te veel geld wilden. Studio's geven schijnbaar niet graag geld weg, vreemd eigenlijk."

Pineapple Express, waarin ook James Franco een hoofdrol speelde, was een enorme hit en wordt daarnaast ook nog eens als een cultfilm gezien. Met een budget van 27 miljoen dollar werd wereldwijd meer dan 100 miljoen binnengehaald.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThysRomani

Avatar

Ja maar jongens. Budget van de eerste was 27 millie. Nu geven ze 45. Als je het zo graag wil, regel het voor 45.

milo007

Avatar

Vreemd hoe kinderlijk eenvoudig die mail van Apatow eig is: we hebben leuk idee, het wordt tof, het wordt grappig, echt het wordt leuk."
Tieners schrijven zo maar toch gn kerel die op het punt staat 50 milj in een project te steken. Ik kan het geloven dat het bij pitxhen is gebleven.

PickleRick

Avatar

Leuke film Pineapple Express. Aanrader, ik heb mij echt kapot gelachen terwijl ik heel veel komedies echt ronduit slecht vind (heeft natuurlijk deels ook te maken met een persoonlijke voorkeur/humor). Andere tips die ik zelf erg leuk vond (voor de mensen die onder een steen hebben geleefd): White Chicks en Dude where's my car ("Zoltan!")

KeesjeNL

Avatar

Zelfs op de achtergrondfoto kan Seth Rogan niet acteren..

Fluffer

Avatar

Een leuke komedie uit de tijd dat er nog komedies gemaakt werden .
Hoelang is het al geleden dat er nog eens een goeie komedie in de bioscoop was?

Fluffer

Avatar

Een leuke komedie uit de tijd dat er nog komedies gemaakt werden .
Hoelang is het al geleden dat er nog eens een goeie komedie in de bioscoop was?

milo007

Avatar

@fluffer
Tja ik vond Thor:Ragnarok een grappige film, hoewel ik gn Marvel fan ben. En ook Parasite was een goede komedie. Maar verder moet ik al naar 2011 terugkeren om nog een noemenswaardige titel te noemen nl. Les intouchables.

Chrisselshizzel

Avatar

Top film , rol er 1 of 5 . En lachen maar !!

NieuwsFilm

meest populair