Netflix

3 keiharde oorlogsfilms die nu gewoon op Netflix staan!

Wat moet je vanavond nou weer gaan kijken op Netflix? FilmTotaal geeft drie filmtips met flink wat oorlog.

door Bram de Groot om 22:30 in Netflix
Er staan veel oorlogsfilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie oorlogsfilms die gewoon op Netflix te vinden zijn. Wat vind jij van deze films?

American Sniper (2014)

Regie: Clint Eastwood | Hoofdrollen: Bradley Cooper, Kyle Gallner, Keir O'Donnell, Reynaldo Gallegos

Deze actie-oorlogsfilm van Clint Eastwood was in januari 2015 een groot succes door maar liefst $550 miljoen op te halen. Met rollen voor onder meer Bradley Cooper en Sienna Miller kreeg de film uiteindelijk ook zes Oscarnominaties. Sinds kort vind je American Sniper over de dodelijkste schutter aller tijden gewoon op Netflix.Da 5 Bloods (2020)

Regie: Spike Lee | Hoofdrollen: Jean Reno, Chadwick Boseman, Delroy Lindo, Clarke Peters, Isiah Whitlock Jr.

Deze bejubelde Netflix-film verscheen eerder dit jaar online en laat zien hoe een groep Vietnam-veteranen in meer of mindere mate worstelen met hun oorlogsverleden. Dit gruwelijke verleden krijgen we ook in beeld te zien, als de vier terugkeren naar Vietnam om een schat te vinden. Een apart drama in Spike Lee-stijl.First They Killed My Father (2017)

Regie: Angelina Jolie | Hoofdrollen: Sveng Socheata, Phoeung Kompheak

Dit biografische drama heeft gruwelijk oorlogsgeweld als basis, namelijk de terreuroorlog van de Rode Khmer in Cambodja tussen 1975 en 1980. Maar liefst 2 miljoen mensen vonden de dood. Deze Netflix-film van Angelina Jolie bekijkt die periode door de ogen van Loung Ung, een meisje die zag dat haar vader werd vermoord door de Khmer.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Geen 1 van gezien

NieuwsFilm

meest populair