Gedrag Bryan Singer was al onuitstaanbaar ten tijde van eerste 'X-Men' films

Dit besmeurt toch enigszins de 20-jarige jubileumviering van de eerste film...

Sinds Bohemian Rhapsody (2018) hebben we weinig meer van regisseur Bryan Singer vernomen wiens reputatie dieper en dieper zonk nadat hij beschuldigd werd van seksueel misbruik. Maar nu lijkt het erop dat zijn controversiële gedrag nog verder teruggaat.

Een nieuw rapport, dat in handen is van THE HOLLYWOOD REPORTER, heeft een verhaal gepubliceerd waarin verschillende personen die achter de schermen werkzaam waren, een boekje opendoen over het gedrag van Singer op de set van X-Men (2000) en X2 (2003).

Scripts, stunts en #metoo
Het begon al met een lelijk geschil over wie credit zou krijgen voor het script van de eerste film. Studio Fox huurde meerdere schrijvers in, waaronder Ed Solomon en Christopher McQuarrie. Uiteindelijk kreeg David Hayter op verzoek van Singer de enige eer, een beslissing die niet goed viel bij sommige medewerkers die beweren dat Solomon en McQuarrie het grootste deel hebben geschreven.

THR noemt ook een beschuldiging van de toen 18-jarige Alex Burton, die eenmalig als Pyro in de eerste film verscheen. Niet lang na de première startte Burton een civiele procedure tegen Singer en drie anderen omdat ze hem hadden gedrogeerd en seksueel misbruikt. Burton zou later zijn naam veranderen en de entertainmentindustrie volledig verlaten.

[AANGEPAST] Een andere schokkende onthulling is een stunt die fout is gegaan tijdens de tweede film. Blijkbaar probeerde producer Tom DeSanto de opnames te stoppen toen hij ontdekte dat Singer 'onder invloed' was na het gebruik van een nog onbekende drug.

Zonder toezichthoudende stunt coördinator ging laatstgenoemde door met het onzorgvuldig filmen van een scène aan boord van de X-Jet die resulteerde in een hevig bloedende Hugh Jackman. Toen DeSanto de studio hiermee confronteerde, koos die echter de kant van Singer en werd DeSanto naar huis gestuurd. Dit leidde weer tot een clash met de castleden die dreigden om ermee te stoppen. Naar verluid was het Halle Berry die tegen Singer schreeuwde: "Kus mijn zwarte reet"!

NieuwsFilm

meest populair