Algemeen

Gedrag Bryan Singer was al onuitstaanbaar ten tijde van eerste 'X-Men' films

Dit besmeurt toch enigszins de 20-jarige jubileumviering van de eerste film...

door Arjen Rooseboom om 11:57 in Algemeen
Sinds Bohemian Rhapsody (2018) hebben we weinig meer van regisseur Bryan Singer vernomen wiens reputatie dieper en dieper zonk nadat hij beschuldigd werd van seksueel misbruik. Maar nu lijkt het erop dat zijn controversiële gedrag nog verder teruggaat.

Een nieuw rapport, dat in handen is van THE HOLLYWOOD REPORTER, heeft een verhaal gepubliceerd waarin verschillende personen die achter de schermen werkzaam waren, een boekje opendoen over het gedrag van Singer op de set van X-Men (2000) en X2 (2003).

Scripts, stunts en #metoo
Het begon al met een lelijk geschil over wie credit zou krijgen voor het script van de eerste film. Studio Fox huurde meerdere schrijvers in, waaronder Ed Solomon en Christopher McQuarrie. Uiteindelijk kreeg David Hayter op verzoek van Singer de enige eer, een beslissing die niet goed viel bij sommige medewerkers die beweren dat Solomon en McQuarrie het grootste deel hebben geschreven.

THR noemt ook een beschuldiging van de toen 18-jarige Alex Burton, die eenmalig als Pyro in de eerste film verscheen. Niet lang na de première startte Burton een civiele procedure tegen Singer en drie anderen omdat ze hem hadden gedrogeerd en seksueel misbruikt. Burton zou later zijn naam veranderen en de entertainmentindustrie volledig verlaten.

[AANGEPAST] Een andere schokkende onthulling is een stunt die fout is gegaan tijdens de tweede film. Blijkbaar probeerde producer Tom DeSanto de opnames te stoppen toen hij ontdekte dat Singer 'onder invloed' was na het gebruik van een nog onbekende drug.

Zonder toezichthoudende stunt coördinator ging laatstgenoemde door met het onzorgvuldig filmen van een scène aan boord van de X-Jet die resulteerde in een hevig bloedende Hugh Jackman. Toen DeSanto de studio hiermee confronteerde, koos die echter de kant van Singer en werd DeSanto naar huis gestuurd. Dit leidde weer tot een clash met de castleden die dreigden om ermee te stoppen. Naar verluid was het Halle Berry die tegen Singer schreeuwde: "Kus mijn zwarte reet"!

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Als hij zo idioot doet, wrm blijf je hem dan aannemen. Het is niet dat hij zo ongelooflijk goeie films maakt. Zen carrière had eig al gedaan moeten zijn na jack the giantslayer.

Blopa

Avatar

Het meest schokkende is misschien wel een stunt die fout is gegaan tijdens de tweede film

Klink niet goed nee maar vind het stukje daarboven over het seksueel misbruik toch een stukje schokkender.

Hiss

Avatar

^ Die kwalificering wat het meest schokkend is, is wel een beetje maf ja in dit artikel.

Wetende dat Singer zijn grote doorbraak had met the Usual Suspects en wie zijn hoofdrolspeler was zet je toch aan het denken....

Spider-fan

Avatar

Ik weet wel dat er op één van de dvd's in een extra iets was met zijn stem. Hij had een operatie ondergaan of iets dergelijks en kon alleen met een heel hoog stemmetje praten, waardoor de acteurs steeds in de lach schoten.
Toch krijg je bij backstage opnames nooit het gevoel dat er een vervelende sfeer hangt - integendeel. En op audiocommentaren klinkt hij heel intelligent, redelijk en vriendelijk. Maar ja, je weet het toch nooit, mensen hebben soms verschillende kanten aan hun persoonlijkheid.

23VDV23

Avatar

@milo007: ik denk dat in Hollywood lang de cultuur heeft gehangen waarin er veel door de vingers werd gezien als je een talent had waarmee je commercieel en kritisch succes kon leveren. Nee Singer is geen Spielberg of Scorsese, maar hoe lullig dan ook: ook geen slechte regisseur als je puur naar zijn werk kijkt. The Usual Suspects, X-Men 1 en 2 en zelfs Bohemian Rhapsody waren allemaal films die commercieel en kritisch succesvol waren. Zelfs Superman Returns krijgt in hindsight steeds meer liefhebbers. Maar dat is natuurlijk nog steeds geen excuus. Goed dat er verandering in komt de laatste jaren.

TearsinRain

Avatar

Bryan Singer was toen, na Usual Suspects, Xmen en X2, de veelbelovendste regisseur van Hollywood. Blijkbaar wordt er dan onterecht teveel geaccepteerd van iemand die op dat moment een hele grote lijkt te worden...

xarkov

Avatar

"Singer en drie anderen omdat ze hem hadden gedrogeerd en seksueel misbruikt."

Damn, did they do a Cosby?

nicolaas1982

Avatar

hij was misbruikt door een vriend van Singer die maanden daarvoor was veroordeeld voor seks met een 13 jarige en Singer bracht hem naar de set. de jongen heeft Marc Collins-rector met nog 2 aangeklaagd. het misbruik vond plaats op een plek waar ook de productie van x-men bezig was dus word er gespeculeerd dat Singer erbij moest zijn geweest of er vanaf wist.
Al met al heftig, maar check wel even je feiten FT

Artificialis

Avatar

De X-Men cast heeft zich altijd positief over Bryan Singer uitgelaten. Voor de opnames van Days of Future Past stonden ze allemaal te trappelen om weer terug te keren. De suggestie dat Bryan Singer een soort monster was om mee te werken wordt totaal niet door de cast en crew ondersteund.

Waar blijven de negatieve reacties van de honderden tot duizenden mensen waar hij de afgelopen tientallen jaren mee heeft gewerkt? De aandachttrekkerij van enkele individuen kan ik niet serieus nemen.

Draven

Avatar

Naar verluid was het Halle Berry die tegen Singer schreeuwde: "Kus mijn zwarte reet"!


Ik zou het gedaan hebben!

centr1no

Avatar

Artificialis "De aandachttrekkerij van enkele individuen kan ik niet serieus nemen."
Gelukkig doen anderen dat wel.
Hoe kun je dit nog zeggen na zo'n Weinstein die decennia lang zijn gang kon gaan terwijl iedereen in Hollywood z'n bek dicht hield of een Epstein.
De 'geruchten' over Singer en anderen zijn allemaal niet nieuw. Ze hebben alleen in het verleden nooit veel ruchtbaarheid gekregen of werden afgedaan als aandachttrekkerij of een poging geld los te peuteren.
Maar nu wordt langzaam maar zeker alles weer onder het tapijt uit gehaald.


NieuwsFilm

meest populair