Luther-film is (nog altijd) onderweg

De bikkelharde inspecteur hoopt nog altijd het witte doek te veroveren

Fans wachten al enkele jaren op een film van Luther. En na 5 seizoenen lijkt het er nu echt van te komen. Dat vertelt hoofdrolspeler Idris Elba.

De acteur is al langer een uitgesproken voorstander van een film om het verhaal van inspecteur John Luther verder te vertellen. Tijdens een persmoment op de BAFTA Television Awards ging hij er wat dieper op in.

Groter
"Ik heb zin om de film werkelijkheid te maken. En het wórdt werkelijkheid." Elba vertelt ook waarom juist voor het medium film gekozen wordt: "Bij film is niets te gek. De verhaallijnen kunnen een beetje meer gedurfd zijn."

"Daarnaast kan je makkelijker internationaal gaan. De schaal mag groter zijn", aldus de acteur. Maar hij heeft geruststellende woorden voor de fans: "John Luther zal altijd John Luther blijven."

Gelijke
Elba heeft eerder al aangegeven dat de Luther-film al in ontwikkeling is. Bedenker Neil Cross is al enige tijd bezig aan een script. Er wordt echter al sinds 2012 gesproken over een film, toen nog als voortzetting van seizoen 3.

De serie draait om politie-inspecteur John Luther. Deze houdt zich niet altijd aan de wet in de strijd tegen moordenaars en andere criminelen. Luther vindt zijn gelijke in Alice Morgan, een intelligente jonge vrouw die hij verdenkt van de moord op haar ouders. Langzaam ontstaat er een ongemakkelijke vriendschap tussen de twee.

NieuwsFilm

meest populair