Algemeen

Luther-film is (nog altijd) onderweg

De bikkelharde inspecteur hoopt nog altijd het witte doek te veroveren

door Timothy van Damme om 14:24 in Algemeen
Fans wachten al enkele jaren op een film van Luther. En na 5 seizoenen lijkt het er nu echt van te komen. Dat vertelt hoofdrolspeler Idris Elba.

De acteur is al langer een uitgesproken voorstander van een film om het verhaal van inspecteur John Luther verder te vertellen. Tijdens een persmoment op de BAFTA Television Awards ging hij er wat dieper op in.

Groter
"Ik heb zin om de film werkelijkheid te maken. En het wórdt werkelijkheid." Elba vertelt ook waarom juist voor het medium film gekozen wordt: "Bij film is niets te gek. De verhaallijnen kunnen een beetje meer gedurfd zijn."

"Daarnaast kan je makkelijker internationaal gaan. De schaal mag groter zijn", aldus de acteur. Maar hij heeft geruststellende woorden voor de fans: "John Luther zal altijd John Luther blijven."

Gelijke
Elba heeft eerder al aangegeven dat de Luther-film al in ontwikkeling is. Bedenker Neil Cross is al enige tijd bezig aan een script. Er wordt echter al sinds 2012 gesproken over een film, toen nog als voortzetting van seizoen 3.

De serie draait om politie-inspecteur John Luther. Deze houdt zich niet altijd aan de wet in de strijd tegen moordenaars en andere criminelen. Luther vindt zijn gelijke in Alice Morgan, een intelligente jonge vrouw die hij verdenkt van de moord op haar ouders. Langzaam ontstaat er een ongemakkelijke vriendschap tussen de twee.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Hij is in productie onder projectnaam 'Bond 26'.

Master Of Films

Avatar

Fans wachten al enkele jaren op een film van Luther. En na 5 seizoenen lijkt het er nu echt van te komen. Dat vertelt hoofdrolspeler Idris Elba.
In dat geval wacht ik wel met het kijken van deze TV serie. Liever alles compleet (vijf seizoenen en film) achter elkaar bingewatchen dan met een onderbreking van een x jaar. De TV serie gaat niet zo 1,2,3 weg van Netflix.

Timothy

Avatar

@MoF: de seizoenen zijn heel goed los te bekijken. Er is een rode draad, maar ieder seizoen heeft een eigen verhaallijn.

Lewis

Avatar

Eerste seizoenen sowieso!

leidenaar

Avatar

Vraag mij af wat er zo gaat is aan Luther. Zie altijd weinig onderbouwing en vooral woorden als goed.
Ik hoef geen actie te zien want ben gek bijv gek op Mindhunter waar geen schot of gevecht te zien is en ook Elba vind ik top maar seizoen 1(meer heb ik niet gezien) vond ik niet meer dan ok.
Sommigen doen alsof het Breaking Bad is.
Maar velen hier kijken ook Pixar films en vinden Bumblebee leuk. Ik moet het allemaal maar met een korreltje zout nemen.

Zijn er volwassen hier die geen Disney+ hebben, geen Pixar films kijken en niet Bumblebee een goede film vinden die kunnen uitleggen wat er goed is aan Luther? Het niveau kennende reageert er niemand.

centr1no

Avatar

@leidenaar

Zie altijd weinig onderbouwing en vooral woorden als goed.
Altijd? Vooral woorden als goed? Waar en wanneer? Waar heb je het over?
Sommigen doen alsof het Breaking Bad is.
Wie dan? Hier niemand. Waar heb je het over?

Als volwassene die Pixar films kijkt ben ik volgens jou niet gekwalificeerd om uit te leggen waarom Luther best een goede serie genoemd kan worden.

NieuwsFilm

meest populair