Algemeen

'Cats' krijgt een enorme trap na van Andrew Lloyd Webber

De musicalfilm wordt met de grond gelijk gemaakt door musicalmaker.

door Bram de Groot om 09:02 in Algemeen
Met een wereldwijde opbrengst van 73 miljoen dollar lijkt Cats nog redelijk te hebben gepresteerd, maar in werkelijkheid is het een van de grootste filmflops ooit. De film kostte naar verluidt een kleine 100 miljoen dollar om te maken en wist in het thuisland slechts 27,1 miljoen dollar om te zetten.

Nu heeft ook musicalmaker Andrew Lloyd Webber zijn reactie gegeven op de film. Tegenover The Sunday Times zei de musicalmaker dat hij de film "belachelijk" vindt. Hij legde ook uit waarom:


"Het probleem met de film is dat Tom Hooper besloot dat hij niet wilde dat er iemand bij betrokken was die bij de originele show betrokken was. Alles rond die film was compleet belachelijk."

Wel meegewerkt aan een liedje
Het enige aandeel dat Webber in de film zou hebben gehad is het maken van het liedje "Beautiful Ghosts" dat werd uitgevoerd door hoofdrolspeler Taylor Swift.

Cats van regisseur Tom Hooper (The Danish Girl) werd eerder door de critici met de grond gelijk gemaakt en even later door het publiek.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Ik vond hem toch wel leuk, maar wel erg weinig Taylor Swift. Ze zingt maar één liedje. Als je zo'n ster hebt zou je die toch beter moeten kunnen gebruiken. Ze zei ook dat ze heel lang op 'katten-school' had gezeten om te leren bewegen als een kat, maar al die moeite voor maar één liedje? Ze verdwijnt daarna ook weer gewoon uit het verhaal.

Ang3l

Avatar

Spider-fan: Welk verhaal? CATS de musical is ook alleen een voorstelrondje van steeds weer een andere kat. De meeste katten komen niet meer terug na hun liedje.

Tenminste, in de musical. De film nog niet gezien.

Eddie Singer

Avatar

Ik zou nog geen hond naar 'Cats' sturen...

Mothercopper

Avatar

Ik begrijp ook totaal niet wat voor volk in godsnaam naar deze meuk is gegaan. Ik heb hem gedownload om idd te kijken hoe slecht ie was en OMG het was na 10 minuten al een tantalus kwelling van jewelste ... delete.

Spider-fan

Avatar

Het is hoe dan ook een verhaal. Alleen een heel simpel verhaal. Het is ook gebaseerd op gedichten en niet een boek. Ik vond het hoe dan ook wel een heel kleurrijke en vrolijke film.
Ik zie het meer als een reeks videoclips of een concert, dus mis het verhaal niet zo.

NieuwsFilm

meest populair