Breaking: 'Mulan' toch direct naar Disney+

De film zal in de meeste landen de bioscoop overslaan.

Disney's Mulan zal in veel landen de bioscopen overslaan en direct op Disney Plus worden uitgebracht. Dat heeft de studio vandaag aangekondigd bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

Bekijk de afbeelding
Disney heeft de release van Mulan de afgelopen maanden meermaals moeten verschuiven vanwege de coronapandemie. Vorige maand verdween de sprookjesremake zelf geheel van de kalender. Nu is duidelijk waarom: Disney kiest ervoor om de film op een alternatieve manier uit te brengen.

Topman Bob Chapek kondigde vandaag aan dat Mulan op 4 september op Disney+ zal verschijnen als premium-titel. Dat betekent dat abonnees bij moeten betalen om de film te kunnen bekijken. Het kijken van de blockbuster gaat 29,99 dollar kosten.

Mulan zal in ieder geval in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en in veel Europese landen direct op Disney+ worden uitgebracht. In landen waar dat niet gebeurt, zal de film op een later moment in de bioscoop komen te draaien.

Disney+ heeft op dit moment zo'n 60,5 miljoen betalende gebruikers.


Over deze film
Wanneer de keizer van China (Jet Li) vanwege een dreigende invasie vanuit het Noorden de dienstplicht invoert, besluit Hua Mulan (Yifei Liu) zich te vermommen als man om de plaats van haar doodzieke vader (Tzi Ma) in te kunnen nemen.

Mulan is geregiseerd door de Nieuw-Zeelandse regisseuse Niki Caro (The Zookeeper's Wife). Oorspronkelijk zou de film al in maart verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair