Algemeen

Breaking: 'Mulan' toch direct naar Disney+

De film zal in de meeste landen de bioscoop overslaan.

door Jeffrey Kouters om 23:15 in Algemeen
Disney's Mulan zal in veel landen de bioscopen overslaan en direct op Disney Plus worden uitgebracht. Dat heeft de studio vandaag aangekondigd bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.


Disney heeft de release van Mulan de afgelopen maanden meermaals moeten verschuiven vanwege de coronapandemie. Vorige maand verdween de sprookjesremake zelf geheel van de kalender. Nu is duidelijk waarom: Disney kiest ervoor om de film op een alternatieve manier uit te brengen.

Topman Bob Chapek kondigde vandaag aan dat Mulan op 4 september op Disney+ zal verschijnen als premium-titel. Dat betekent dat abonnees bij moeten betalen om de film te kunnen bekijken. Het kijken van de blockbuster gaat 29,99 dollar kosten.

Mulan zal in ieder geval in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en in veel Europese landen direct op Disney+ worden uitgebracht. In landen waar dat niet gebeurt, zal de film op een later moment in de bioscoop komen te draaien.

Disney+ heeft op dit moment zo'n 60,5 miljoen betalende gebruikers.


Over deze film
Wanneer de keizer van China (Jet Li) vanwege een dreigende invasie vanuit het Noorden de dienstplicht invoert, besluit Hua Mulan (Yifei Liu) zich te vermommen als man om de plaats van haar doodzieke vader (Tzi Ma) in te kunnen nemen.

Mulan is geregiseerd door de Nieuw-Zeelandse regisseuse Niki Caro (The Zookeeper's Wife). Oorspronkelijk zou de film al in maart verschijnen.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Strategisch gekozen hoor, die $ 29.99.
Bij $ 30 hadden vast veel mensen afgehaakt.
Wat een bizar hoge prijs zeg. Een 4K blu ray kost minder.

Philmhuis

Avatar

Ik zal wel een nep-filmliefhebber zijn, maar die €25 ga ik niet betalen voor deze film. Ik wacht wel wat langer voordat hij "gewoon" op Disney+ staat voor de "normale" abonnement-prijs per maand.

MikeyMo

Avatar

30 euro om een keer een film in je huiskamer te kunnen kijken... Dat gaat hem niet worden denk ik ????

Brein8998

Avatar

Wellicht verschijnt de film nog wel in NL in de bioscoop

Mav Damian

Avatar

Dus in België kunnen we die dan zien in de bioscopen, maar dan later. Gaat zeker nog duren.
Swat! Zolang Dune maar in de cinema graakt ben ik een happy man.

RobzZ01

Avatar

Pffff.... heel jammer dat Disney gezwikt is voor de dollar tekens. Had m toch even op de plank gehouden.

Hou mn hart vast voor Black Widow.

Robbepost

Avatar

Pfff daar ga 2x voor naar de bios.
Dit zullen niet heel veel mensen doen denk ik.

don lukas

Avatar

Die + van Disney is het dus niet helemaal.

David Mills

Avatar

Betaalde content binnen een streamingsdienst is geen goed idee. Bij een streamingsdienst ga je er vanuit dat je voor een maandelijks vast bedrag het hele aanbod mag bekijken. Ik lees in een andere artikel dat je geen lid hoeft te zijn van disney + om deze film te bekijken maar volgens mij kom je alleen in de catalogus als je lid bent.

RicoB

Avatar

Universal heeft met een lagere prijs bij een andere film ruim 100 miljoen verdiend via streaming. Maar dan is 30 dollar echt wel een te hoge prijs.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Pffff.... heel jammer dat Disney gezwikt is voor de dollar tekens. Had m toch even op de plank gehouden."
Tja, Disney is geen liefdadigheidsinstelling. Het Mulan nieuws ging gepaard met slechte kwartaalcijfers.
Korte toelichting van WSJ :

Pandemic triggers 42% drop in quarterly revenue

Walt Disney Co. posted its first quarterly loss since 2001, nearly $5 billion, as the majority of its business segments reeled from government efforts to corral the coronavirus by shutting down public spaces around the world.

The Covid-19 pandemic has closed Disney’s theme parks, virtually eliminated movie distribution and curtailed live sports, a key programming source for Disney TV networks. However, the world’s shut-in nature has helped the company’s Disney+ streaming service secure more than 60 million users in nearly...


Mulan is imho een "experiment". Het succes (of falen) van Mulan PVOD op D+, kan een effect hebben op de toekomstige Disney's beleid voor bioscoop releases.
Of het waar is, weet ik niet, maar ik had gelezen dat Mulan een productiebudget heeft van 200 mil dollar. Het is duidelijk een tent-pole film voor Disney. Gedurfde keuze.

Ondertussen weten we dat Universal de smaak te pakken heeft en tot nu toe alleen een deal met AMC hebben gesloten. Als er een schaap over de dam is.....

PRIME

Avatar

Dit roept toch wel wat vragen op, namelijk:
1. Hoe lang blijft de film voor €29.95 beschikbaar? Is het een 48-uurs moment? Hoe gaat dit zich vertalen naar gezinnen met kinderen, die gewend zijn Frozen 100 keer op een dag te kijken?
2. Hoe meten ze hoe succesvol deze film zou zijn vs. de box office? Je zou makkelijk kunnen zeggen dat Mulan over de miljard op de box office zou pakken, maar wat moet het behalen op Disney+?
3. Disney haalt hiermee ook wel hard uit naar bioscopen, die praktisch op hun knieën zitten voor nieuwe films. Nu WB met Tenet heeft aangegeven een aangepast releaseschema te doen met een film barstensvol potentiele spoilers kan je Mulan toch gewoon op dezelfde manier uitbrengen? Zeker voor een verhaal dat veel mensen al kennen.
4. Als dit de toekomst wordt, dan houd ik mijn hart vast. Dan gaan we van TV -> Pay Per View -> Video / DVD / Bluray -> Streaming -> Zoveel streaming dat het bijna weer TV lijkt -> Pay Per View. En dat vind ik echt een ontzettend domme ontwikkeling.
Ikzelf haak dan ook denk ik af, ondanks dat ik fervent filmliefhebber ben. Netflix en Amazon Prime is wat ik heb afgenomen, en daar blijf ik bij. Disney+ is de wildcard voor The Mandalorion en ander origineel star wars content, maar de meeste van die films liggen in de kast.

What a time to be alive.

Goku32

Avatar

Hahahahahahhahahahhaha hell no dat mensen dat doen, je bent echt gek als je dat gaat betalen

Arnold_FF7

Avatar

Dit was niet verrassend hoor aangezien veel mensen al riepen dat de film nooit een box office succes zal zijn geweest

Daarnaast zie ik deze keuze ook niet succesvol zijn aangezien Mulan toch voor niks op Disney plus kom in januari of februari in 2021

Ang3l

Avatar

30 dollar?! What the hell?

Nou, dan stik maar in je Mulan hoor.
Als ik 'm op bluray zou kopen (betere kwaliteit dan streaming) daarna ben ik minder geld kwijt. Het verhaal ken ik toch wel, dus kan prima wachten.

Wacht helaas ook nog met smart op Onward.....

PRIME

Avatar

€30 is denk ik vooral gericht op gezinnen die normaliter met 3+ mensen naar de bioscoop gaan en dus meer dan dat kwijt zijn.
Voor mensen die op 5 minuten fietsen van een bioscoop wonen en een PUC bezitten is dit natuurlijk écht een no-go.

Master Of Films

Avatar

‘Mulan’ Madness: With A Potential Disney+ Windfall, Will Studio Still Need Movie Theaters?

“They don’t need exhibition partners anymore! Why would you share your profitability with an outside company?!” cried one owner of a dine-in cinemas chain. “Think about it: if 10% of their subscribers buy into Mulan, that’s $181 million Disney makes. If 50% of their subscribers rent Mulan, that’s $906 million! That’s money that Disney gets to keep all on their own!”


PRIME "€30 is denk ik vooral gericht op gezinnen die normaliter met 3+ mensen naar de bioscoop gaan en dus meer dan dat kwijt zijn."
Idd, de doelgroep van D+.

More than 80 percent of streamers are either Millennials (ages 18-34) or Gen X (35-54). That means that the two biggest demographics for Disney+ will be people who have children and those who grew up in the '90s and '00s.

Indy5

Avatar

Mooie zet / experiment van Disney.waar ligt de pijngrens $$ ?.Voor een gezin / 4 personen is dit best een acceptabele prijs.
Reken maar uit wat een bioscoopbezoek kost incl.drank en versnaperingen en reiskost.Is wel een hele andere beleving dan in de bioscoop( groot scherm / stoelen ).Hoop als filmliefhebber dat dit niet de trend wordt maar in deze covid tijd kun je niks uitsluiten.Benieuwd wat de cijfers worden voor Mulan. dat zal ook wel een rol gaan spelen of er meer grote blockbusters direct naar de streaming gaan.Wie had dit gedacht op 1 januari 2020 ??

kokosnoot

Avatar

Mulan heeft nog het voordeel dat veel ouders in Amerika hun kroost zoet willen houden....bij Black Widow wordt dat echt anders en stort dit verdien model zeker in.

SteefL

Avatar

Bizar hoge prijs joh, gekkewerk. Ik snap dat ze de gemiddeld vier bioskaartjes per gezin rekenen en dat dertig euro dan goedkoop lijkt. Maar 30 euro voor een huiskamer film, ja daag. Ik zet mijn VPN wel weer ff aan.

Janoniempje

Avatar

Waarom heeft disney dit gedaan? Waarom zou je hiervoor betalen? Stel: je hebt disney+ gekocht waardoor je leuk films kan kijken die niet ergens anders te zien zijn, ben je blij, je weet hoeveel je moet betalen elke maand, je kan niet veel extra kosten veroorloven. Je hebt disney+ om jezelf een beetje te verwennen. En dan kom je er achter dat je voor deze film (en wrs andere toekomstige films) nog EXTRA moet betalen!!! Dan ben je HARD teleurgesteld.
Ik ben teleurgesteld in disney...

NieuwsFilm

meest populair