Netflix wil een eigen 'Harry Potter' of 'Star Wars'-franchise

Netflix wil een eigen 'Harry Potter' of 'Star Wars'-franchise

De streamingdienst wil een familievriendelijke franchise.

Netflix zet jaarlijks honderden nieuwe films en series online en velen hiervan staan op zichzelf. Een echte franchise heeft de streamingdienst nog niet en dat is nu net wel één van de nieuwe wensen om verder te kunnen groeien.

In gesprek met The Hollywood Reporter zei Tendo Nagenda, vicepresident Original Films, dat Netflix graag een familievriendelijke franchise wil hebben:


"We willen in de grote, brede doelgroep-avonturenfilms op PG-niveau duiken. Iets in de trant van de eerste Star Wars of Harry Potter 1 en 2. Dus veel live-action-, fantasy- en spektakelfilms voor het hele gezin. [...] Een verhaal als Jumanji. Dat is de volgende stap."

Concurrentie voor de grote studio's
Nagenda verwacht de strijd aan te kunnen gaan met de grote filmstudio's uit Hollywood:


"Nou, we zien waar de studio's zich niet op richten. Nieuwe ideeën. We willen groot talent aanmoedigen om zo te denken. George Lucas heeft Star Wars gemaakt, deze was niet gebaseerd op een boek. Als je die verbeeldingskracht hebt - zoals de Wachowskis met The Matrix - voelen wij ons de juiste plek voor dat soort innovatieve ideeën en filmmakers."

Netflix brengt amper vervolgfilms uit op hun eigen successen. Maar daar gaat sowieso al verandering in komen. Er staan heel wat vervolgfilms in de planning.

NieuwsFilm

meest populair