Netflix

3 zeer claustrofobische films die nu gewoon op Netflix staan!

Opgesloten zitten in een ruimte... Er zijn genoeg films over gemaakt.

door Bram de Groot om 22:30 in Netflix
Op Netflix staan uiteenlopende films en ook zeker films waar je het benauwd van kan krijgen. Ben je niet zo dol op kleine ruimtes dan kun je onderstaande 3 "rooms" beter links laten. Anders zijn het zeker aanraders.

Escape Room (2019)

Regie: Adam Robitel | Hoofdrollen: Yorick van Wageningen, Tyler Labine, Logan Miller, Adam Robitel

Zeker niet de beste van de drie, maar voor een standaard horrorfilm is dit nog best een aardige die het concept van een Escape Room naar een hoger en zeker enger en dodelijker niveau tilt. Het vervolg verschijnt naar verluidt begin januari 2021 en als je de eerste film nog niet hebt gezien: deze staat gewoon op Netflix!Room (2015)

Regie: Leonard Abrahamson | Hoofdrollen: Brie Larson, Jacob Tremblay, William H. Macy, Joan Allen

Dit drama speelt zich grotendeels af in één kamer, met Brie Larson als de moeder en Jacob Tremblay als haar zoontje. Ze worden gevangen gehouden en kunnen niet naar buiten. De film is aangrijpend en dat komt ook zeker door het spel van Larson die er een Oscar voor kreeg. Overigens verscheen van de regisseur in 2018 de film The Little Stranger en deze wist duidelijk minder te overtuigen.Panic Room (2002)

Regie: David Fincher | Hoofdrollen: Kristen Stewart, Jodie Foster, Forest Whitaker, Jared Leto

Deze misschien wat minder bekende film van David Fincher (Se7en, Fight Club) wist de spanning ook op te voeren in een kleine ruimte. Dit keert in een aangelegde beveiligde kamer en met Jodie Foster en een 12 jarige Kristen Stewart. Het probleem is dit keer dat er mensen graag naar binnen willen in plaats van eruit. Kijken!5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Room met onze Filmtotaal favoriet Brie. Laten we eerlijk wezen, hierin is ze best goed op dreef. Waar ze met Captain Mary Sue niks geeft om haar karakter (alleen haar politieke ideologie telde mee), geeft ze wel om haar Room karakter.
Imho is Brie meer geschikt voor de kleine drama (en evt komedie) films. Hoe goed men een actrice/acteur kan zijn. Ik kijk altijd per rol (en film).
Al Pacino is b.v. een uitstekende acteur. Maar om nou te zeggen dat hij zo geweldig is in Jack and Jill & Righteous Kill. Geld dus ook voor Brie. Hopelijk hoef ik dat niet honderen keren uit te leggen, als ik weer eens een Captain Mary Sue rant gaat uitvoeren.

xarkov

Avatar

Room en Panic Room allebei aanraders. Escape Room moet ik nog zien.

Overlord

Avatar

Alle 3 leuke films, maar Room springt er wel bovenuit.
Prima acteerwerk van Brie.

KeesjeNL

Avatar

Room moet ik nog zien, Panic Room vond ik geweldig.

Escape Room krijgt een 2 op RT, ik snap dus niet waarom die 'kneitergoede' troep hiertussen staat..

NieuwsFilm

meest populair