Algemeen

Gaat Marvels 'Black Widow' ook direct naar Disney+?

Disney zette gisteren een opmerkelijke stap door 'Mulan' rechtstreeks op Disney Plus uit te brengen.

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Disney kondigde gisteren aan Mulan in veel grote markten direct op Disney Plus uit te zullen brengen. Wacht Marvels Black Widow met Scarlett Johansson in de hoofdrol hetzelfde lot?


Het antwoord is voorlopig 'nee'. Volgens topman Bob Chapek, die gisteren het grote nieuws aankondigde in zijn presentatie van de kwartaalcijfers, is de premium vod-release van Mulan iets eenmaligs. "We zien de release van Mulan als iets eenmaligs en niet als een nieuw businessmodel waar we naar kijken", vertelde hij.

Toch lijkt Disney open te staan om in de toekomst vaker films op deze manier uit te brengen. Het bedrijf hoopt namelijk veel te leren van Mulan.

"Dat gezegd hebbende, we vinden het erg interessant om voor die prijs van 29,99 dollar nieuwe titels aan te kunnen bieden aan consumenten en te leren van deze ervaring door niet alleen te kijken naar hoeveel nieuwe abonnees we hierdoor naar het platform weten te trekken, maar ook naar het aantal transacties voor dit premium-aanbod", aldus Chapek.

Voorlopig zal Black Widow dus gewoon deze november in de bioscopen verschijnen, maar mochten de ontwikkelingen rondom het coronavirus ongunstig zijn en de Disney Plus-release van Mulan een groot succes worden, dan zou het ons ook niets verbazen als Black Widow ook de bioscopen overslaat en rechtstreeks naar het streamingplatform gaat.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Danos1

Avatar

In Corona tijden zou ik sowieso niks uitsluiten, al is dit wel een film die ik het liefst op het grote doek zie.

Master Of Films

Avatar

Mulan als eenmalig en geen nieuwe businessmodel. Yeah right.
En juist na deze uitspraak van Chapek zegt ie dat de deur namelijk op een kier staat ipv een eenmalige poging.
Toegeven, het is voor de geldwolven van Disney een gedurfde stap.
Een 200 mil tent-pole film naar D+ (weliswaar met een stevige PVOD prijs).
Dat had never nooit gebeurd geweest als COVID-19 veel geldzorgen heeft gemaakt voor Disney.


Disney lost $1.4 billion due to coronavirus last quarter
"The impact of COVID-19 and measures to prevent its spread are affecting our segments in a number of ways, most significantly at Parks, Experiences and Products where we have closed our theme parks and retail stores, suspended cruise ship sailings and guided tours and experienced supply chain disruptions," Disney said in a news release.


Wellicht dat we eind september of in oktober zullen gaan horen of BW alsnog naar D+ met een PVOD prijs gaat.

Maar ik hoop dat we BW kunnen zien in IMAX. Er is namelijk 30 minuten aan 1.90 : 1 Digital IMAX beeldmaterial.

Arnold_FF7

Avatar

Nee deze gaat niet gelijk naar Disney plus. Aangezien Black Widow wel een box office hit wordt

Master Of Films

Avatar

Arnold_FF7 "Aangezien Black Widow wel een box office hit wordt"
Uiteraard, het is een MCU film. Maar...
dan moeten de bioscopen overal ter wereld wel open zijn Smiley face Echter er zit iets in de weg, dat de naam SARS-CoV-2 draagt. Deze virus veroorzaakt de besmettelijke COVID-19 ziekte.
Daar waar streaming services geen hinder hebben van COVID-19 (met uitzondering van op te nemen toekomstige content), hebben de bioscopen wel hinder.

Ang3l

Avatar

"We zien de release van Mulan als iets eenmaligs en niet als een nieuw businessmodel waar we naar kijken"

Dat mag ik hopen ja, met je belachelijke 30,- voor de film. Dat is gewoon t dubbele van een bioscoop kaartje, en voor wat? Een belabberde stream op mijn eigen TV? Tenzij je hem veervolgens echt bezit en kunt blijven kijken, gaat dit echt nergens meer over.

RobzZ01

Avatar

Mag toch hopen van niet... het is enorm balen om zo lang te wachten voor films die allang klaar zijn.. maar liever gewoon de bioscoopervaring. Daar komen de films tot hun recht. Niet op het thuisfront waar het gros de mobieltjes niet uit hun handen kan laten... en dan achteraf roepen: wat een saaie film.

kokosnoot

Avatar

Is het niet slimmer, als in dat geval Disney BW aan andere streamingsdiensten uitleent, en die gewoon BW als film voor een bepaalde prijs allemaal aanbieden waarbij Disney een flink deel opstrijkt?

Indy5

Avatar

Eerst maar eens het resultaat / $ van Mulan afwachtten.Dat zal mede bepalen hoe Disney ( en ook andere studio" s ) hun grote titels zullen gaan exploiteren.Wat wordt het verdienmodel ?Bioscoop of streaming , of een mix van beide ?De komende tijd zal het ons wel duidelijk maken.

meanrat

Avatar

30 euro voor een film?! Dan kijk je pas als je minstens met z'n 3en bent en de TV nogal groot is en een surround sound set heeft van minstens 600 euro. Kortom, de meeste huishoudens zullen zich hier niet aan wagen, wat een bedrag!

Marklar

Avatar

Benieuwd wat die opbrengt. Is natuurlijk zo dat marketing stuk minder kost en de helft ofzo die men aan de bios en andere partijen kwijt is hoeven ook niet betaald te worden. Dus de film hoeft een stuk minder op te brengen om hetzelfde netto resultaat over te houden.

Maar denk dat deze film vooral veel gedownload gaat worden

centr1no

Avatar

Iedereen lijkt hier te vergeten dat die $30 bovenop je normale abonnementsgeld komt.
Bovendien zijn er al vanaf het begin van D+ geruchten dat als ze nadat ze genoeg abonnees gelokt zouden hebben met 'gratis' content de nieuwe 'premium' content ook de eerste maanden alleen voor een extra bedrag beschikbaar zouden maken.
Zoals het oude videotheek principe.

NieuwsFilm

meest populair