Gaat Marvels 'Black Widow' ook direct naar Disney+?

Gaat Marvels 'Black Widow' ook direct naar Disney+?

Disney zette gisteren een opmerkelijke stap door 'Mulan' rechtstreeks op Disney Plus uit te brengen.

Disney kondigde gisteren aan Mulan in veel grote markten direct op Disney Plus uit te zullen brengen. Wacht Marvels Black Widow met Scarlett Johansson in de hoofdrol hetzelfde lot?

Bekijk de afbeelding
Het antwoord is voorlopig 'nee'. Volgens topman Bob Chapek, die gisteren het grote nieuws aankondigde in zijn presentatie van de kwartaalcijfers, is de premium vod-release van Mulan iets eenmaligs. "We zien de release van Mulan als iets eenmaligs en niet als een nieuw businessmodel waar we naar kijken", vertelde hij.

Toch lijkt Disney open te staan om in de toekomst vaker films op deze manier uit te brengen. Het bedrijf hoopt namelijk veel te leren van Mulan.

"Dat gezegd hebbende, we vinden het erg interessant om voor die prijs van 29,99 dollar nieuwe titels aan te kunnen bieden aan consumenten en te leren van deze ervaring door niet alleen te kijken naar hoeveel nieuwe abonnees we hierdoor naar het platform weten te trekken, maar ook naar het aantal transacties voor dit premium-aanbod", aldus Chapek.

Voorlopig zal Black Widow dus gewoon deze november in de bioscopen verschijnen, maar mochten de ontwikkelingen rondom het coronavirus ongunstig zijn en de Disney Plus-release van Mulan een groot succes worden, dan zou het ons ook niets verbazen als Black Widow ook de bioscopen overslaat en rechtstreeks naar het streamingplatform gaat.

NieuwsFilm

meest populair