Algemeen

Nieuwe 'Teenage Mutant Ninja Turtles'-film wordt meer Teenage dan Ninja

Producent Seth Rogen gaat in op zijn unieke benadering van de pizza-verslindende schildpadden.

door Jan-Peter Rook om 09:54 in Algemeen
Een maand geleden kwam het nieuws naar buiten dat de Teenage Mutant Ninja Turtles weer een nieuwe reboot krijgen, ditmaal als een animatiefilm van Nickelodeon Animation Studios en Paramount Pictures. Seth Rogen, die de film samen met zijn maatje Evan Goldberg zal produceren, legt uit hoe hun versie van de pizza-verslindende schildpadden zal afwijken van eerdere films.

Hoewel Rogen nog niets over het verhaal kwijt wil, ging hij wel in op hun benadering van de Teenage Mutant Ninja Turtles: "Als een levenslange fan van de Ninja Turtles was het 'Teenage'-gedeelte altijd datgene dat het meest bij mij bleef hangen. Ik ben iemand die gek is op tienerfilms en ik heb er inmiddels ook al best veel gemaakt. Mijn hele carrière begon zelfs met het schrijven van een tienerfilm."

Tiener-aspect
Dit is de reden dat Rogen en Goldberg ook bij deze animatiefilm de nadruk leggen op het tiener-aspect in plaats van vol op de actie in te zetten. "Daarom vind ik het extra bijzonder en opwindend om bij de Turtles ook op dat tiener-gedeelte in te zoomen. Niet dat we de rest verwaarlozen, maar het wordt wel een zeer belangrijk aspect van de film."

Hoewel alle TMNT-films en -series natuurlijk wel laten zien dat de Turtles een stel tieners zijn, werd hier nooit echt heel diep op ingegaan. De aandacht ging vaak toch uit naar de actie en de strijd met schurken als Shredder en de Foot Clan, met als doel de wereld te redden.

De nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles-film wordt geregisseerd door Jeff Rowe, met een scenario van Brendan O'Brien. Er is op dit moment nog geen releasedatum vastgesteld.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

leidenaar

Avatar

En dus weer kinderachtig en voor het hele gezin. Begrijp het wel want dat levert meer knaken op maar als comic boek lezer (vroeger) is het jammer dat ze de donkere hardere verhalen en sfeer van de turtles nooit vertalen naar films. Daar ging het er r-rated aan toe.

Moet zeggen dat het sfeertje in de oude films mij nog wel beviel.

Gyros regime

Avatar

Zouden een leuke toevoeging zijn aan het DC universe.

NieuwsFilm

meest populair