Disney komt met nieuwe streamingdienst!

Disney komt met nieuwe streamingdienst!

Na Disney+ en Hulu (alleen in de States) komt Disney nu met een nieuwe grote streamingdienst.

Begin november 2019 werd Disney+ gelanceerd in Nederland en nog steeds rolt Disney zeer succesvol het platform uit over de rest van de wereld. De teller staat al op 60 miljoen abonnees wereldwijd en met de abonnees van Hulu en ESPN+ zegt Disney zelfs 100 miljoen abonnees te hebben. En dat ruikt uiteraard naar meer.

In de jacht op meer abonnees gaat Disney een nieuwe streamingdienst lanceren onder de naam Star. Deze streamingdienst gaat volgens Disney buiten de States gelanceerd worden en bevat "algemeen amusement". De streamingdienst Star zat in het Fox-pakket dat Disney verleden jaar kocht voor 71,3 miljard dollar.

Star: heel veel andere content
Star lijkt een soort van Hulu te gaan worden voor buiten de States, met content van onder meer ABC Studios, Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight. Er zal overigens geen enorme focus komen te liggen op originele content en Star wordt in bepaalde markten onderdeel van Disney+.


"Wat betreft het algemene internationale entertainmentaanbod, willen we onze succesvolle Disney+ strategie inzetten en het technische Disney+ platform gebruiken om content aan te bieden die we al bezitten en deze te distribueren onder een succesvol internationaal merk dat we ook al bezitten, namelijk Star." - Bob Chapek, CEO Disney

Prijzen en lanceringsdatums zijn nog niet bekend. Duidelijk is wel dat Disney waarschijnlijk snel wil starten met de uitrol. Afgelopen kwartaal heeft de entertainmentreus maar liefst 4,84 miljard dollar verlies geleden doordat onder meer de parken zijn gesloten en bioscoopfilms niet meer verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair