Algemeen

Disney komt met nieuwe streamingdienst!

Na Disney+ en Hulu (alleen in de States) komt Disney nu met een nieuwe grote streamingdienst.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Begin november 2019 werd Disney+ gelanceerd in Nederland en nog steeds rolt Disney zeer succesvol het platform uit over de rest van de wereld. De teller staat al op 60 miljoen abonnees wereldwijd en met de abonnees van Hulu en ESPN+ zegt Disney zelfs 100 miljoen abonnees te hebben. En dat ruikt uiteraard naar meer.

In de jacht op meer abonnees gaat Disney een nieuwe streamingdienst lanceren onder de naam Star. Deze streamingdienst gaat volgens Disney buiten de States gelanceerd worden en bevat "algemeen amusement". De streamingdienst Star zat in het Fox-pakket dat Disney verleden jaar kocht voor 71,3 miljard dollar.

Star: heel veel andere content
Star lijkt een soort van Hulu te gaan worden voor buiten de States, met content van onder meer ABC Studios, Fox Television, FX, Freeform, 20th Century Studios en Searchlight. Er zal overigens geen enorme focus komen te liggen op originele content en Star wordt in bepaalde markten onderdeel van Disney+.


"Wat betreft het algemene internationale entertainmentaanbod, willen we onze succesvolle Disney+ strategie inzetten en het technische Disney+ platform gebruiken om content aan te bieden die we al bezitten en deze te distribueren onder een succesvol internationaal merk dat we ook al bezitten, namelijk Star." - Bob Chapek, CEO Disney

Prijzen en lanceringsdatums zijn nog niet bekend. Duidelijk is wel dat Disney waarschijnlijk snel wil starten met de uitrol. Afgelopen kwartaal heeft de entertainmentreus maar liefst 4,84 miljard dollar verlies geleden doordat onder meer de parken zijn gesloten en bioscoopfilms niet meer verschijnen.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

xarkov

Avatar

Het einde van tradionele tv is nabij. Alles 'on demand' en streaming in de toekomst.

Werd tijd.

Enige nadeel: Dat ze allemaal een aparte maandelijkse kosten dragen. Zodoende zal het misschien ook falen.

RoberPaulsen

Avatar

Nu gaat zelfs 1 aanbieder zijn eigen content verdelen over meerdere diensten, ze leren het ook nooit.

Raki-Pure

Avatar

Totaal overbodig. Paniek voetbal van Disney om de verliezen van de afgelopen maanden te compenseren. Het content van Disney + is erg mager en meer geschikt voor 12- .... en nu gaan ze ook nog eens het beschikbare content verdelen over twee streamingsdiensten. Ik zou zeggen pleur alles wat verkregen is uit Fox pot in Disney + en wees een serieus concurrent van Netflix.

Master Of Films

Avatar

xarkov "Enige nadeel: Dat ze allemaal een aparte maandelijkse kosten dragen. Zodoende zal het misschien ook falen."
Of je kan de ene maand een abbo op de een dienst nemen en de volgedende andere maand op de andere. Je hebt wel meer keuze vrijheid dan op de kabel (Ziggo als voorbeeld).
Al vind ik een "Spotify voor films" wel beter en gebruiksvriendelijker dan al die afzonderelijke Netflix, Prime, D+, Videoland e.d.

Goku32

Avatar

Hahahaahah alles via straimingdiensten, want alles word via dat gedaan nu

chefry1983

Avatar

Één streamingdienst die alles aanbied gaat er helaas nooit komen. Daarom maar weer downloaden dit weekendu

Janoniempje

Avatar

TE veel, TE veel streamingsdiensten... Verspried je content niet over meerdere streamingsdiensten. Deze wordt nooit zo populair als d+ of netflix.

Elizabeth Taylor

Avatar

Dat zal eens tijd worden! 20th century Fox Studio! Zoveel mooie klassieke films! Kom maar op!! Weer eens wat anders dan NF.zijn zo mooi die zwart wit films!

Parisan

Avatar

Ben voorlopig wel zoet met Disney+, Netflix en Amazon Prime. Zonder originals lijkt een extra streaming service mij niet zo interessant. Gewone tv kijk ik alleen voor het nieuws. DVD en Blu-ray kijk en koop ik ook niet meer.

TheOtherOne343

Avatar

Lijkt me niet zo interessant als er geen Star Wars of Marvel-films erop staan

Fluffer

Avatar

Blu ray voor mij en on demand , enige manier om recente films te zien , al de rest is rommel.

NieuwsFilm

meest populair