Celebrity

Zoe Saldana (Avatar) heeft spijt van Nina Simone film

De actrice heeft een lichtere huidskleur dan de zangeres.

door FilmTotaal om 11:27 in Celebrity
Whitewashing komt in films wel vaker voor, al wordt er nu steeds meer op gelet. Ook Zoe Saldana, o.a. bekend van haar rol als Gamora in diverse Marvel-films, kwam in 2016 onder vuur te liggen voor 'colorism', ofwel discriminatie op basis van huidskleur tegenover mensen met dezelfde etniciteit. De actrice heeft hier dan ook spijt van.

Saldana speelde namelijk de legendarische zangeres Nina Simone in de biopic Nina, maar heeft zelf een lichtere huid dan Simone. Als gevolg hiervan werd ze dan ook voor de rol donkerder geschminkt. De actrice laat nu weten dat dit de verkeerde keuze was.

Spijt
''Ik had nooit Nina Simone moeten en mogen spelen'' begint Saldana. ''Ik had er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat ze door een zwarte vrouw werd vertolkt. Destijds dacht ik dat ik het recht had om haar te kunnen spelen omdat ik een zwarte vrouw ben. Dat ben ik ook, maar Nina verdiende een gedetailleerder en eerlijker eerbetoon''.

''Ondertussen ben ik gegroeid en nu zie ik in dat ik een fout heb gemaakt. Het spijt me verschrikkelijk, ook omdat ik zelf een grote fan ben van haar muziek. Dat is echter niet genoeg. Iemand anders zou haar verhaal moeten vertellen. Hopelijk komt dat er nog van''.

NieuwsFilm

meest populair