Algemeen

Peter Dinklage laat 'Cyrano' niet aan zijn neus voorbij gaan

De 'Game of Thrones' acteur speelt de hoofdrol in een nieuwe verfilming van het bekende toneelstuk.

door Timothy van Damme om 13:29 in Algemeen
Het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac wordt opnieuw verfilmd. De nieuwe prent wordt een musical. Peter Dinklage en Haley Bennett zullen de hoofdrollen vertolken.

De twee hernemen de hoofdrollen die ze eerder speelden in een off-Broadway toneelstuk. Ook Brian Tyree Henry en Ben Mendelsohn zullen te zien zijn.

Grote neus
Het script wordt geschreven door Erica Schmidt, de vrouw van Dinklage. De regie wordt verzorgd door Joe Wright, die de nodige ervaring heeft met kostuumdrama.

Het originele toneelstuk Cyrano de Bergerac draait om een romantische zwaardvechter die erg onzeker is vanwege zijn grote neus. Daarom laat hij zijn gedichten aan Roxane voorlezen door de knappe Christian. In de nieuwe versie is Cyrano echter verlegen vanwege zijn kleine lichaam.

Broadway
Dinklage voegt zich als Cyrano in een mooi rijtje. Bijvoorbeeld José Ferrer, Christopher Plummer, Steve Martin en Gérard Depardieu waren eerder te zien in de titelrol.

In 1975 werd er zelfs een Nederlandse variant gemaakt, met onder andere Jeroen Krabbé en Rutger Hauer. De bekendste Cyrano uit eigen land is echter Bill van Dijk die het zelfs tot Broadway wist te schoppen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fan-fan

Avatar

Een flinke gok dus.

NieuwsFilm

meest populair