'X-Men'-producent over controversiële spandex-grap: "Was niet om Wolverine-fans te pesten"

'X-Men'-producent over controversiële spandex-grap: "Was niet om Wolverine-fans te pesten"

Ralph Winter geeft tekst en uitleg over de veelbesproken opmerking van Cyclops.

X-Men (2000) is nog altijd een populaire superheldenfilm, maar wel een waarbij de makers zich de nodige vrijheid hadden gegeven om de bekende stripboekpersonages naar het witte doek te brengen. Eén opvallende afwijking was onder meer het kostuum van Wolverine. Het grapje dat Cyclops daarover maakt in de film, viel destijds niet bij iedere fan in goede aarde.

Bekijk de afbeelding
"Destijds hadden we het gevoel dat we goed bezig waren", vertelt producent Ralph Winter over de kostuums die de nodige verdeeldheid zaaiden. "We konden [met de gekozen kostuums] het kleedproces beperkt houden. Er zit natuurlijk een grap in de film over de gele spandex, die gericht was op de fans. Het was niet onze bedoeling om hen daarmee te irriteren, maar meer een manier om aan te geven dat we niet doof waren voor hun wensen".

Winter legt uit dat het voor filmmakers en producenten lastig kan zijn om een gulden middenweg te vinden. "We begrijpen dat niet iedereen het kan waarderen wanneer Wolverine langer is dan in de comics en we begrijpen ook dat fans liever elk personage in zijn of haar traditionele kostuum ziet. Maar wij producenten moeten ook een film maken die een breed publiek aantrekt om het budget uiteindelijk te kunnen rechtvaardigen".

Hij vervolgt: "De truc is daarom in mijn optiek om altijd te mikken op de fanatiekere Marvel-fans, maar dat wel altijd op zo'n manier te doen dat andere bioscoopbezoekers ook nog interesse hebben in de film".

NieuwsFilm

meest populair