Celebrity

Waarom de super succesvolle Cameron Diaz stopte met acteren

Diaz vertelt nu eindelijk 'rust' gevonden te hebben: "Ik was té beroemd geworden".

door FilmTotaal om 15:55 in Celebrity
Cameron Diaz besloot op haar veertigste de stekker te trekken uit haar succesvolle Hollywoodcarrière. Dat was een opmerkelijke stap, die nog steeds niet iedereen kan begrijpen. In gesprek met Gwyneth Paltrow voor In Goop Health: The Sessions, legt Diaz nogmaals uit waarom ze deze beslissing destijds heeft genomen.

"Ik besloot gewoon dat ik verschillende dingen uit mijn leven wil halen", vertelt Diaz aan Paltrow. "Ik werkte zo lang en zo vaak en maakte zoveel films en dat werd gewoon onprettig". Diaz vond het naar eigen zeggen geen fijn idee meer dat ze constant in 'bezit' was van een studio. "Je staat maandenlang voor twaalf uur per dag op de set en hebt geen tijd meer voor andere dingen", legt ze uit.

Energie werd haar teveel
Diaz had ook moeite met het leven in de schijnwerpers. "Het is zo intens om op dat niveau te werken en zo bekend te zijn en jezelf daarbuiten te plaatsen. Er komt een hoop energie op je af wanneer je continu in de schijnwerpers staat", vervolgt Diaz, die opmerkt dat ze simpelweg 'gevoelig' is voor de energie van anderen. Nu ze is gestopt met acteren, heeft ze dan ook eindelijk haar 'rust' gevonden, zo bevestigt ze.NieuwsFilm

meest populair