Video

Zeer indrukwekkende trailer Oscar-kanshebber 'Judas and the Black Messiah'

Naar een waargebeurd verhaal, met hoofdrollen voor Daniel Kaluuya (Get Out) en LaKeith Stanfield (Knives Out).

door Jan-Peter Rook om 11:11 in Video
De nieuwe Warner Bros.-film Judas and the Black Messiah vertelt het waargebeurde verhaal van idealist Fred Hampton, die op 21-jarige leeftijd werd vermoord door de FBI. Bekijk hieronder de indrukwekkende eerste trailer.


In 1968 werd de jonge, charismatische activist Fred Hampton voorzitter van de Black Panther Party in Illinois, waar werd gestreden tegen politiegeweld jegens zwarte mensen en voor het lot en de vrijheid van de zwarte gemeenschap.

Revolutie vernietigen
Hampton inspireerde een volledige generatie om op te staan en zich niet te laten onderdrukken, waardoor hij lijnrecht tegenover de regering, de FBI en de politie van Chicago kwam te staan. Om de revolutie te vernietigen, sloot de FBI een deal met een veroordeelde crimineel genaamd William O'Neal.

In ruil voor zijn vrijheid moest O'Neal infiltreren binnen de Black Panthers en informatie doorspelen aan de FBI. O'Neal krijgt al snel aanzien binnen de partij en begint zelf ook te geloven in Hamptons krachtige boodschap, maar ondertussen is hij vooral doodsbang dat ze zijn verraad doorkrijgen.

Cast & crew
Judas and the Black Messiah is een film van regisseur Shaka King. De rol van Fred Hampton wordt gespeeld door Daniel Kaluuya (Get Out, 2017) en Knives Out-ster LaKeith Stanfield dook in de huid van William O'Neal. De rest van de cast bestaat uit Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders en Martin Sheen.

De film heeft nog geen releasedatum, maar zal ergens in 2021 in de bioscoop te zien zijn.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Zo te zien wordt het weer tijd voor een Oscar voor een gekleurde acteur, want hoe de film ook moge zijn; het lijkt er op dat hij zijn rol meesterlijk vertolkt.

pikey84

Avatar

Kan je ergens al wedden op de Oscar uitslag? In deze tijd waar iedere blanke in de USA zo'n beetje bang is om voor racist uitgemaakt te worden zal deze film het beeldje wel winnen.

tk1989

Avatar

De trailer is in ieder geval veelbelovend. Ook mooi gemonteerd & goede muziek eronder btw
En Jesse Plemmons is goed bezig de laatste tijd!

Steve-O

Avatar

Als ik Jesse Plemons zie kan ik alleen maar aan Meth Damon denken

Hyenas

Avatar

Een film ziet er goed uit of niet. Laten we aub niet ons verstand verliezen en een film beoordelen op de kwaliteit en niet het politieke dialoog op de achtergrond. Trailer ziet er gewoon goed uit, nu nog afwachten of de film goed is. End of.

DARKo-Xzz

Avatar

Goede trailer en de muziek creëert een heerlijke sfeer.

STYD

Avatar

Googler weet altijd mooie films neer te zetten. Acteurs halen altijd het beste uit zichzelf bij hem. Toch wel een van de weinige regisseurs die een trademark heeft.

Wel jammer dat Micheal B Jordan niet te zien is. Ik vind zulke films toch altijd wel interessant, je leert toch wat over de geschiedenis wat je normaal niet op school zou krijgen.

NieuwsFilm

meest populair