Zeer indrukwekkende trailer Oscar-kanshebber 'Judas and the Black Messiah'

Naar een waargebeurd verhaal, met hoofdrollen voor Daniel Kaluuya (Get Out) en LaKeith Stanfield (Knives Out).

De nieuwe Warner Bros.-film Judas and the Black Messiah vertelt het waargebeurde verhaal van idealist Fred Hampton, die op 21-jarige leeftijd werd vermoord door de FBI. Bekijk hieronder de indrukwekkende eerste trailer.


In 1968 werd de jonge, charismatische activist Fred Hampton voorzitter van de Black Panther Party in Illinois, waar werd gestreden tegen politiegeweld jegens zwarte mensen en voor het lot en de vrijheid van de zwarte gemeenschap.

Revolutie vernietigen
Hampton inspireerde een volledige generatie om op te staan en zich niet te laten onderdrukken, waardoor hij lijnrecht tegenover de regering, de FBI en de politie van Chicago kwam te staan. Om de revolutie te vernietigen, sloot de FBI een deal met een veroordeelde crimineel genaamd William O'Neal.

In ruil voor zijn vrijheid moest O'Neal infiltreren binnen de Black Panthers en informatie doorspelen aan de FBI. O'Neal krijgt al snel aanzien binnen de partij en begint zelf ook te geloven in Hamptons krachtige boodschap, maar ondertussen is hij vooral doodsbang dat ze zijn verraad doorkrijgen.

Cast & crew
Judas and the Black Messiah is een film van regisseur Shaka King. De rol van Fred Hampton wordt gespeeld door Daniel Kaluuya (Get Out, 2017) en Knives Out-ster LaKeith Stanfield dook in de huid van William O'Neal. De rest van de cast bestaat uit Jesse Plemons, Dominique Fishback, Ashton Sanders en Martin Sheen.

De film heeft nog geen releasedatum, maar zal ergens in 2021 in de bioscoop te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair