Trailer 'Robin's Wish' over Robin Williams' laatste dagen

De acteur leed aan Lewy body-dementie.

Robin Williams, o.a. bekend van Good Will Hunting, waarvoor hij ook een Oscar in de wacht wist te slepen, stapte zes jaar geleden uit het leven. Nu komt er een documentaire uit over zijn laatste maanden genaamd Robin's Wish. Hierin ligt de focus voornamelijk op de strijd die de acteur voerde met Lewy body-dementie.

Williams leed aan deze veelvoorkomende vorm van dementie waarvan de voornaamste symptomen hallucinaties, traagheid in het bewegen, moeite met lopen en rigiditeit zijn. De film, die geregisseerd is door Tylor Norwood, gaat voor de eerste keer in op de ziekte van de acteur.

Norwood liet dan ook weten ''een nieuw licht te willen laten schijnen op de tragedie, schoonheid en kracht achter een van de beste entertainers aller tijden''.

Susan Schneider Williams
De weduwe van Williams is een van de personen die heeft meegewerkt aan de film. Zij zegt in de onderstaande trailer dat het Robin's wens was om mensen minder bang te maken: ''Ik wist helemaal niet waar Robin aan leed en daar wilde ik achter komen. Na een lang onderzoek en gesprekken gevoerd te hebben met de nodige experts weet ik nu wat het was en waar mijn man last van had''.

''Het mag dan een film zijn over het leven van Robin, maar het is ook een belangrijk verhaal voor andere mensen. Robin wilde ons helpen minder angst te hebben. Vandaar de titel Robin's Wish''.



NieuwsFilm

meest populair