Celebrity

Harvey Weinstein wéér aangeklaagd voor verkrachting

De gevallen filmproducent zit op dit moment al een gevangenisstraf van 23 jaar uit.

door FilmTotaal om 17:11 in Celebrity
Harvey Weinstein is opnieuw aangeklaagd voor verkrachting. Dat meldt Variety. Een anonieme vrouw beschuldigt de voormalig Hollywoodproducent ervan dat hij haar negen jaar lang heeft misbruikt.

Het vermeende slachtoffer zou voor het eerst door Weinstein zijn lastiggevallen in 2007 op het Filmfestival van Cannes. De vrouw was destijds 22 en beweert door Weinstein naar zijn hotelkamer te zijn gelokt met de belofte dat hij haar daar zou willen helpen met haar carrière. Weinstein had volgens de vrouw echter hele andere bedoelingen.

Hoewel ze die keer wel wist te ontsnappen, lukte haar dat niet bij andere ontmoetingen. In 2009 zou Weinstein de vrouw en haar moeder hebben laten invliegen naar hetzelfde festival. Toen wilde hij een trio met haar hebben, zo beweert ze, maar dat weigerde ze. Weinstein zou daar niet gediend van zijn geweest.

Vervolgens werd ze niet meer uitgenodigd voor evenementen en geweigerd door agentschappen. De vrouw is ervan overtuigd dat Weinstein haar een carrière onmogelijk heeft gemaakt.

In 2012, 2014 en 2016 liep de vrouw Weinstein naar eigen zeggen ook tegen het lijf. Hij probeerde haar keer op keer aan te randen. In januari 2016 misbruikte hij haar voor het laatst, zo staat in de aanklacht.

Achter de tralies
Weinstein werd in maart door rechtbank in New York veroordeeld tot 23 jaar cel voor het seksueel misbruiken en verkrachten van twee vrouwen. Volgende week moet hij zich wederom melden in de rechtbank. Er vindt dan een hoorzitting plaats over een mogelijke uitlevering naar Los Angeles, waar ook een proces tegen de voormalig studiobaas loopt.

Weinstein heeft altijd ontkend schuldig te zijn.

NieuwsFilm

meest populair