Celebrity

Zoë Kravitz (Catwoman) haalt uit naar Disney na cancellen serie met gekleurde vrouw in hoofdrol

De actrice hekelt het gebrek aan diversiteit op streamingdienst Hulu.

door FilmTotaal om 09:13 in Celebrity
Zoë Kravitz heeft op Instagram flink uitgehaald naar Hulu, een merk van Disney, na het cancellen van haar serie High Fidelity. De actrice hekelt het feit dat de streamingdienst uitgerekend een serie met een gekleurde vrouw in de hoofdrol stopzet.

Hulu kondigde deze week aan geen tweede seizoen van High Fidelity, een hervertelling van Nick Hornby's gelijknamige boek uit 1995 en de daarop gebaseerde film uit 2000, te zullen maken. Zoë Kravitz, de grote ster van de show, reageerde logischerwijs teleurgesteld op dat nieuws.

"Ik wil graag mijn seriefamilie bedanken", schrijft ze in een post op Instagram. "Dank voor alle liefde die jullie in deze serie hebben gestopt. Ik ben zo onder de indruk van jullie. En dank aan iedereen die naar de serie heeft gekeken en dank voor jullie liefde en support".


Weinig diversiteit
Kravitz liet het hier in eerste instantie bij, maar toen collega-actrice Tessa Thompson ook haar teleurstelling uitte in een reactie onder het bericht, kon ze het niet laten om op te merken dat deze stap van Hulu in het kader van de diversiteit wel heel opvallend is.

"Ach, gelukkig zijn er nog veel meer series op Hulu te bekijken met gekleurde vrouwen erin. Oh, wacht", reageert Kravitz namelijk sarcastisch, doch snerend terug. De actrice kan op veel bijval rekenen van haar fans, die het waarderen dat ze zich hierover uitspreekt.

High Fidelity was oorspronkelijk besteld voor Disney Plus, maar nadat Disney streamingdienst Hulu overnam, verhuisde de serie daar naartoe.

NieuwsFilm

meest populair