Algemeen

Netflix-film 'The Old Guard' schrijft geschiedenis

De film doet iets dat nog nooit eerder gelukt is.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Netflix-film The Old Guard is een behoorlijk grote hit voor de streamingdienst. Het is een van de meest bekeken films van Netflix ooit. En het is een film die geschiedenis schrijft.

Zo is regisseur Gina Prince-Bythewood de eerste zwarte vrouw die een grote comicfilm regisseerde. Maar dat is niet de enige mijlpaal die door de film bereikt is. Zo was maar liefst 85% van het post-productie team een vrouw. En dat gebeurt nooit bij dit soort grootschalige producties.

Heel veel vrouwen
Dat het zeldzaam is, daar is ook Prince-Bythewood zich van bewust. "Zoiets gebeurt eigenlijk bijna nooit, bij welke film dan ook. Maar bij een actiefilm al helemaal niet, dat kan ik je garanderen." Daarvoor heeft ze dan ook haar best gedaan. Zo huurde ze Terilyn A. Shropshire in voor de editing, waarmee ze de eerste zwarte vrouw is die een grote comicfilm mocht editen. En Oscarwinnaar Sara Bennett mocht aan de slag als VFX-supervisor.

Dat is heel wat. The Hollywood Reporter verwijst naar de top 250 best verdienende films uit 2019. Daarvan had 6% een vrouwelijke VFX-supervisor, 13% een vrouwelijke regisseur en 23% een vrouwelijke editor.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Toen ik het verhaal hoorde dacht ik dat dit heel interessant zou worden maar de uitwerking was rampzalig. Ze konden er veel meer mee doen. De actiegevechten waren saai en de muziek erbij was ongelofelijk cringeworthy. Ik had zelf ook meer focus gezien op Theron's personage en niet de andere actrice.

Teleurstelling van het jaar voor mij.

tariegb

Avatar

goede zaak dat er zoveel vrouwen aan de slag kunnen, duidelijk signaal dat ze goed bezig zijn als de wat simpelere mens er niks aan vindt.

Jamal M

Avatar

Tja, de baan moet gewoon gaan naar degene die het meest geschikt is! Niet omdat men het zielig vind of men vrouwen in dienst wil nemen om te laten zien aan de buiten wereld: kijk is hoe goed wij bezig zijn!!
De film was heel magertjes!

ArnoQ

Avatar

Helaas is de film ook generieke wegkijkpulp.

Niks mis mee maar ook niet om naar huis over te schrijven. Om dan te pochen dat vrouwen eraan gewerkt hebben doet meer schade dan eer.

PRIME

Avatar

Ik zou niet mega tof doen met het feit dat 85% vrouw was bij zo'n mager product hehe

lamoteg

Avatar

Laten we de Belgische Matthias Schoenaerts niet vergeten.

Daanminator

Avatar

Ik moet hem nog zien dus geen oordeel nog. Verders boeit het me echt geen ene moer dat bitches deze film hebben gemaakt.

xarkov

Avatar

Boeit me echt allemaal geen ene fuck. Zolang de film maar goed is.

Sunspot

Avatar

Zal best, zolang de film goed is kan het met bout schelen wie het gemaakt heeft, afkomst, uiterlijk.

Dat is het juist, laat alles zijn flow hebben, natuurlijk gaan, komt allemaal wel, dit is een voorbeeld, hoewel ik me afvraag hoe natuurlijk het is gegaan.

Is er GESELECTEERD op afkomst, uiterlijk...?

Zou geen nieuws moeten zijn dit eigenlijk

X-pool

Avatar

Film viel tegen

starbass

Avatar

Vond de film best degelijk eigenlijk, niet al te verrassend, maar dat zijn de meeste films niet. Veel uitleg omdat het een nieuwe 'wereld' is.

Op de regie en special effects was weinig aan op te merken. Maar man of vrouw maakt niets uit, maar dat zal wel een amerikaans ding zijn om daar speciaal waarde aan te hechten.

Civilian Supreme

Avatar

Elke film is een hit op Netflix, zo gek veel komt er niet uit dus zodra er iets nieuws op komt word het gelijk veel bekeken ongeacht de kwaliteit.
Dat bewijst deze zeer zwakke film maar weer eens.

NieuwsFilm

meest populair