Netflix-film 'The Old Guard' schrijft geschiedenis

Netflix-film 'The Old Guard' schrijft geschiedenis

De film doet iets dat nog nooit eerder gelukt is.

Netflix-film The Old Guard is een behoorlijk grote hit voor de streamingdienst. Het is een van de meest bekeken films van Netflix ooit. En het is een film die geschiedenis schrijft.

Zo is regisseur Gina Prince-Bythewood de eerste zwarte vrouw die een grote comicfilm regisseerde. Maar dat is niet de enige mijlpaal die door de film bereikt is. Zo was maar liefst 85% van het post-productie team een vrouw. En dat gebeurt nooit bij dit soort grootschalige producties.

Heel veel vrouwen
Dat het zeldzaam is, daar is ook Prince-Bythewood zich van bewust. "Zoiets gebeurt eigenlijk bijna nooit, bij welke film dan ook. Maar bij een actiefilm al helemaal niet, dat kan ik je garanderen." Daarvoor heeft ze dan ook haar best gedaan. Zo huurde ze Terilyn A. Shropshire in voor de editing, waarmee ze de eerste zwarte vrouw is die een grote comicfilm mocht editen. En Oscarwinnaar Sara Bennett mocht aan de slag als VFX-supervisor.

Dat is heel wat. The Hollywood Reporter verwijst naar de top 250 best verdienende films uit 2019. Daarvan had 6% een vrouwelijke VFX-supervisor, 13% een vrouwelijke regisseur en 23% een vrouwelijke editor.

NieuwsFilm

meest populair