Celebrity

Hoe 'Tenet'-ster John David Washington zonder papa Denzel Washington is doorgebroken

De acteur wilde het op eigen houtje doen.

door FilmTotaal om 08:24 in Celebrity
Hij brak door dankzij de HBO-serie Ballers en speelde later in Spike Lee's BlacKkKlansman: John David Washington zien we mogelijk dit jaar nog in de nieuwste film van Christopher Nolan, Tenet. De 36-jarige Amerikaan is de zoon van befaamd acteur Denzel Washington, maar wilde niet zijn naam uitbuiten om aan werk te komen.

Dat vertelde Washington in een nieuw interview. Wanneer hij auditie ging doen deed hij dat niet onder een andere naam, hij verborg gewoonweg de identiteit van zijn vader. "Ik zag hoe de mensen veranderden wanneer ze wisten wie mijn vader is," ligt hij toe.


Normaliteit
"In het begin loog ik en zei ik dat [mijn vader] bouwvakker was of in de gevangenis zat," gaat Washington verder. "Gewoon om een gevoel van normaliteit te scheppen. Ik had het gevoel dat mensen mij anders niet serieus zouden nemen, zelfs niet als ik het goed deed."

Washington hoopt uiteindelijk wel evenveel aanzien te krijgen als zijn vader, zij het gebaseerd op zijn eigen prestaties. "Ik hoop dat mijn werk voor zichzelf spreekt, zoals bij De Niro en Leonardo DiCaprio in het begin. Hun werk spreekt voor zichzelf. Zo zou ik graag willen leven."

NieuwsFilm

meest populair