Disney houdt 'Mulan' ook uit de Nederlandse bioscopen

Slechts 2 op de 100 FilmTotaal bezoekers zou de film op Disney+ huren.

Walt Disney heeft afgelopen jaren de bioscoopzalen gevuld met de allergrootste kaskrakers, maar nu bewijst het huis van de muis de bioscopen geen goede dienst. De potentiële kaskraker Mulan wordt waarschijnlijk in de meeste landen niet in de bioscoop vertoond.

Na de openlijke kritiek uit Engeland en Frankrijk wordt nu duidelijk dat het nieuws ook bij de grootste Nederlandse bioscoopketen is geland. De sprookjesfilm van regisseur Niki Caro is namelijk helemaal verdwenen van de website van Pathé.

Dus Mulan in Nederland op Disney+?
Hierdoor mag aangenomen worden dat Mulan ook in Nederland via Disney+ zal verschijnen, vermoedelijk met een prijskaartje van zo'n dertig euro. Afgelopen weekend lieten bijna 4.000 FilmTotaal-bezoekers weten of zij de film zouden huren voor 30 euro. Slechts 95 bezoekers (ca. 2%) gaven aan dit te gaan doen.


Mulan volgt uiteraard het bekende verhaal uit de gelijknamige tekenfilm van Disney uit 1998. We zien hoe de dochter van de keizer aansluit bij het leger. En dit is verboden voor vrouwen. Mulan verschijnt waarschijnlijk op 4 september op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair