Poll

Bijna niemand wil 30 dollar betalen voor 'Mulan'. Jij wel?

Maakt Disney hier een misstap?

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Deze week werd duidelijk dat Walt Disney de sprookjesfilm Mulan uit de bioscopen houdt en aan zal bieden via Disney+.

Maar de film behoort niet tot de standaard content op de streamingdienst, want in ieder geval de Amerikaanse abonnees moeten eenmalig 29,99 dollar betalen om de film in de catalogus op te mogen nemen en te kunnen kijken.

Eerder lieten al bioscoopeigenaren met geweld weten niet blij te zijn met het terugtrekken van de potentiële miljardenfilm. Via een poll van ComicBook.com blijkt nu dat veel Amerikanen het niet zien zitten om 30 dollar te moeten betalen voor de film van Niki Caro.


85% is niet bereid om 30 dollar te betalen
De poll wijst uit dat slechts 15,4 procent van de deelnemers van de poll bereid is om de 30 dollar te betalen. De overige 84,6 procent wacht klaarblijkelijk liever tot het moment dat de film wordt opgenomen in de "gratis" content van Disney+ of op een andere manier te bekijken is.

Maar wat zeg jij? Het is nog niet bekend of Mulan vanaf 4 september ook op de Nederlandse Disney+ voor een bedrag van zo'n 30 euro wordt aangeboden. Maar zou jij bereid zijn om drie tientjes te betalen voor deze Disney-blockbuster?32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Neeeee tuurlijk niet voor geen 1 film zou ik dat betalen en zeker nier voor Disney troep.

Robbepost

Avatar

Nooit!
Lijkt me een standaard Disney filmpje.
Maar als je het betaalt behoord de film wel tot je vaste content op D+ dus. Ik dacht eerst dat je hem dan 24 uur zou kunnen bekijken.

Dominar Rygel XVI

Avatar

Wacht wel op de bluray. Dan betaal je maar iets van 15 euries en heb je de 4k bluray

Gregbelgie

Avatar

Zelfs cinema is goedkoper
Met eten en drinken erbij ????

Sunspot

Avatar

Nope, sowieso niet, moet dan wel een film zijn die ik supergraag zou willen zien.

eltorro

Avatar

Het is ook vooral dat het weer waarschijnlijk een slechte Disney remake is. Als ik geld toekrijg, zou ik de film misschien wel zien. Als het een andere film was geweest, bijvoorbeeld Tenet, zou ik misschien wel bereid zijn om te betalen. Zelfde geld trouwens voor Blackwidow.

X-pool

Avatar

Passs

ThysRomani

Avatar

Ik ben erg blij dat 15% bereid is om ervoor te betalen. Betekent simpelweg dat ik em kan downloaden. Jeej!

Draven

Avatar

Als kinderen blijven zeuren om deze te zien dan gaan pappa en mama waarschijnlijk overstag. Persoonlijk heb ik niet zo veel met Disney dus voor mij een dikke vette NEE.

Eddie Singer

Avatar

Disney maakt meer kapot dan je lief is...

leidenaar

Avatar

Als het nou de nieuwe Bond, Dune of Tenet was dan is het makkelijk. Met wat vrienden afspreken en allemaal 5 euro de man ofzo dokken.
Voor zo’n kinderfilm verzamelen ze niet.

Disney+ heeft een lachwekkend aanbod. Kunnen ze eindelijk ‘iets’ geven aan de abonnees als goedmakertje en dan proberen ze elke cent los te peuteren. Gaat bij mij niet alleen om 30 euro maar ook dat ik geen lid ga worden van dat bedroevende Disney+

Fan1984

Avatar

Jazeker! Dit is zeker goedkoper dan met het gezin naar de bioscoop te gaan.
Daarbij moeten de studios ook zien te overleven in deze gedwongen positie.
En de bioscopen zullen moeten gaan sluiten, door alle maatregelen waarmee de Nederlandse bevolking als lammetjes mee istemmen! Dus niet zeuren als deze gedwongen maatregelen ondernomen moeten worden.

Steve-O

Avatar

Toedeledoki, ik ga lekker naar de 70mm voorstelling van Tenet Smiley face

Pronk47

Avatar

Geen denken aan,voor geen een film trouwens.

ThaBEN

Avatar

Belachelijk dat je dit moet betalen BOVENOP je maandelijkse abonnementskosten.
Disney probeert een Monopoly positie te creëren en alle bioscopen uit te sluiten zodat ze flink kunnen cashen. Bovendien hebben ze gisteren aangegeven te stoppen met het uitbrengen van films op physieke media!

https://youtu.be/HIr_UaCihHY

Luizelgespuizel

Avatar

Netflix pompt zoveel miljoenen producties op hun service zonder extra geld te vragen ervoor. Hoe durft Disney hier dan extra geld voor te vragen ?

Rollopunk

Avatar

Nooit. Ik hoef die film sowieso niet te zien.

kokkie2505

Avatar

Nee, want ik heb m al gezien in de bios als een van de weinige ter wereld

Annaboer

Avatar

Ik wil hem heel graag zien, maar net zoals met alle films, kan ik jaren wachten.

Alleen de titanic en lion king hebben me dwars gelegen maar toen was ik ook jong. Appel en eitje dus

Arnold_FF7

Avatar

Natuurlijk ga ik dat niet betalen. Voor dat geld klan je vier films zien in de bioscoop, en daarnaast is die binnen 6 maanden voor niks te zien op Disney plus

Eriky

Avatar

Echt niet!! Ik vind sowieso de remakes onnodig

Dannyvv

Avatar

Waarom betaal je dan je abo?? Wat is dit voor verkapte oplichterij zeg

clonetrooper66

Avatar

Ik zou het wel huren, want bekijk het zo: als ik met 2 vrienden naar de bios ga ben je al meer dan 30 kwijt.
Dus het is gunstig als je de film met meerdere gaat bekijken, En of zij ook een deel meebetalen

Goku32

Avatar

Hahahahahahaha ah grappen makers welke persoon gaat voor mulan 30 dollar betalen. Dit is zo een standaard Disney film dat we al honderd keer gezien hebben . En voor dat geld kan je een paar keer naar de bioscoop toe

Parisan

Avatar

30 dollar zou eerder 21 euro zijn of zo. Wij zijn thuis met 5 personen, dus dat is dan enorm veel goedkoper dan naar de bios met alle gemakken van thuis, zoals snacken en pauzeren wanneer het jou uitkomt. Ik vind het dus prima allemaal.

aspers

Avatar

Nope, voor geen enkele film zou ik dat betalen om thuis te bekijken. Ook al kijk je dan thuis waarschijnlijk met meer personen, dan nog is het totaal niet in verhouding met de bios ervaring. Ik zou 19,- echt de max vinden voor een film die ik persé zou willen zien.

jeff1983

Avatar

Ik zou het ook niet betalen om de film in mijn eentje te kijken thuis. Maar als je bijvoorbeeld met een ander gezin de kosten deelt en met 4 of 5 tegelijk kijkt is dat toch anders. Ga maar eens met zijn vieren naar de bioscoop, dan ben je toch duurder uit. Alleen is Mulan voor mij niet zo'n enorme must see film. Voor James Bond zou ik het wel op deze manier doen.

DaveS

Avatar

Eenmalig €30 en dan kunnen kijken wanneer je wilt. Op zich goedkoper dan de bioscoop. Maar thuis heb ik geen bioscoop scherm of geluidsinstallatie. Maar voor een eenheidsworst als Mulan. Nee bedankt.

NieuwsFilm

meest populair