Celebrity

Harvey Weinstein vergelijkt uitlevering aan coronahotspot Los Angeles met 'doodstraf'

De gevallen filmproducent hoopt in New York, waar hij momenteel opgesloten zit, te mogen blijven.

door FilmTotaal om 12:29 in Celebrity
Harvey Weinstein wil niet worden uitgeleverd aan Los Angeles, waar openbaar aanklagers hem ook proberen te vervolgen voor vermeend seksueel misbruik. Dat heeft zijn advocaat Norman Effman bevestigd aan TMZ. Volgens Effman vreest de voormalig studiobaas de coronasituatie in Los Angeles.

De voor de verkrachting van twee vrouwen veroordeelde Harvey Weinstein (68) zit momenteel een celstraf van 23 jaar uit in New York. De Wende Correctional Facility, waar Weinstein momenteel opgesloten zit, kent weinig besmettingsgevallen en geen enkele coronadode.

Aanstaande vrijdag vindt er een hoorzitting plaats over Weinsteins mogelijke uitlevering aan Los Angeles. Daar lopen namelijk ook de nodige rechtszaken tegen hem en justitie wil dat hij aanwezig is bij het proces.

Maar Weinstein zelf zit daar dus helemaal niet op te wachten. Hij vindt de situatie in Los Angeles te risicovol, gezien het grote aantal coronagevallen. Zijn advocaat Norman Effman zal vrijdag de uitlevering dan ook proberen te voorkomen en vergelijkt de mogelijke uitlevering tegenover TMZ alvast maar met de 'doodstraf'.

Weinstein is overigens al besmet geweest met het coronavirus. De gevallen filmproducent liep het longvirus namelijk al in maart op. Maar volgens zijn advocaat is het niet zeker of hij daardoor nu ook immuun is.

NieuwsFilm

meest populair