'Lord of the Rings': Dit zijn de negen dragers van de Ring

'Lord of the Rings': Dit zijn de negen dragers van de Ring

Wie droegen de Ring van Sauron allemaal?

Frodo is degene die de opdracht kreeg om de Ring te vernietigen in de Lord of the Rings-franchise. Maar voor hem droegen maar liefst acht anderen de Ring van superschurk Sauron. In dit artikel zetten we voor je op een rij wie de Ring allemaal droegen.

De Dark Lord Sauron maakte de Ring, in een poging om zo heel Midden-Aarde aan hem te onderwerpen. In de epische strijd tegen een verbond van mensen en elfen verloor hij uiteindelijk de Ring en bleef hij over als een schim. Tegen de tijd dat het verhaal van Frodo begint, hebben naast dat tweetal zeven anderen de Ring gedragen.

SAM: Je zou het bijna vergeten, maar Sam draagt de Ring heel kort als hij denkt dat Frodo gedood is door de monsterlijke spin Shelob. Maar hij geeft hem terug aan Frodo.
TOM BOMBADIL: In de boeken kreeg Tom Bombadil de Ring heel kort in handen. Frodo gaf hem de Ring, waarop hij hem omdeed en niet verdween. Waarom is niet duidelijk, maar wel weten we dat de Ring helemaal geen invloed op hem had.
FRODO: Hij was de laatste die de Ring droeg en ook degene die de opdracht had hem te vernietigen. Dat kon hij niet opbrengen, maar gelukkig was er Gollum die hem van zijn hand afbeet en in het vuur van Mount Doom stortte.
GANDALF: Hij pakte de Ring in de boeken heel kort op, en kwam er zo snel achter dat het inderdaad de Ring van Sauron was. Toen Frodo hem de Ring aanbood, zei Gandalf daar nee op, uit angst verleid te worden door het sierraad.
BILBO: Deze Hobbit vond de Ring in de grot van Gollum en nam hem mee. Hij hield hem ontzettend lang bij zich en werd daardoor niet snel ouder. Uiteindelijk gaf hij hem aan Frodo, waarna de queeste om de Ring te vernietigen kon beginnen.
GOLLUM: Gollum bemachtigde de Ring en werd erdoor geconsumeerd. Opmerkelijk genoeg is hij degene die de Ring uiteindelijk vernietigde, al was dat een ongelukje.
DEAGOL: Hij vond de Ring, maar werd al heel snel verraden door zijn vriend Smeagol. Die pakte hem van hem af door Deagol te wurgen. Arme vent.
ISILDUR: Een van de meest machtige mensen van Numenor. Maar hij bleek verdoemd te zijn toen hij de Ring afhakte van de vinger van Sauron. Hij werd er snel door verleid en dat leidde tot zijn dood.
SAURON: De maker van de Ring en degene die er zijn kwade wil en macht in stopte. Daardoor kon hij ook overleven nadat Isildur de Ring van hem af pakte: Saurons lot was eraan verbonden.


NieuwsFilm

meest populair