Featured

'Lord of the Rings': Dit zijn de negen dragers van de Ring

Wie droegen de Ring van Sauron allemaal?

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Frodo is degene die de opdracht kreeg om de Ring te vernietigen in de Lord of the Rings-franchise. Maar voor hem droegen maar liefst acht anderen de Ring van superschurk Sauron. In dit artikel zetten we voor je op een rij wie de Ring allemaal droegen.

De Dark Lord Sauron maakte de Ring, in een poging om zo heel Midden-Aarde aan hem te onderwerpen. In de epische strijd tegen een verbond van mensen en elfen verloor hij uiteindelijk de Ring en bleef hij over als een schim. Tegen de tijd dat het verhaal van Frodo begint, hebben naast dat tweetal zeven anderen de Ring gedragen.

SAM: Je zou het bijna vergeten, maar Sam draagt de Ring heel kort als hij denkt dat Frodo gedood is door de monsterlijke spin Shelob. Maar hij geeft hem terug aan Frodo.
TOM BOMBADIL: In de boeken kreeg Tom Bombadil de Ring heel kort in handen. Frodo gaf hem de Ring, waarop hij hem omdeed en niet verdween. Waarom is niet duidelijk, maar wel weten we dat de Ring helemaal geen invloed op hem had.
FRODO: Hij was de laatste die de Ring droeg en ook degene die de opdracht had hem te vernietigen. Dat kon hij niet opbrengen, maar gelukkig was er Gollum die hem van zijn hand afbeet en in het vuur van Mount Doom stortte.
GANDALF: Hij pakte de Ring in de boeken heel kort op, en kwam er zo snel achter dat het inderdaad de Ring van Sauron was. Toen Frodo hem de Ring aanbood, zei Gandalf daar nee op, uit angst verleid te worden door het sierraad.
BILBO: Deze Hobbit vond de Ring in de grot van Gollum en nam hem mee. Hij hield hem ontzettend lang bij zich en werd daardoor niet snel ouder. Uiteindelijk gaf hij hem aan Frodo, waarna de queeste om de Ring te vernietigen kon beginnen.
GOLLUM: Gollum bemachtigde de Ring en werd erdoor geconsumeerd. Opmerkelijk genoeg is hij degene die de Ring uiteindelijk vernietigde, al was dat een ongelukje.
DEAGOL: Hij vond de Ring, maar werd al heel snel verraden door zijn vriend Smeagol. Die pakte hem van hem af door Deagol te wurgen. Arme vent.
ISILDUR: Een van de meest machtige mensen van Numenor. Maar hij bleek verdoemd te zijn toen hij de Ring afhakte van de vinger van Sauron. Hij werd er snel door verleid en dat leidde tot zijn dood.
SAURON: De maker van de Ring en degene die er zijn kwade wil en macht in stopte. Daardoor kon hij ook overleven nadat Isildur de Ring van hem af pakte: Saurons lot was eraan verbonden.


14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Waarom lees ik dit in een elfen-stem en hoor ik de drums van Khazad-dûm?

don lukas

Avatar

Hoezo is dit featured? Wat houdt dat in? Betaald?

Goov25

Avatar

@KeesjeNL Ik hoor "Isildur" altijd als "ISIILDUUUUUR!!" in mijn hoofd, geschreeuwd door Elrond ^^

milo007

Avatar

Jammer dat Tom Bombadil niet in de films voorkwam. Verder zou je kunnen stellen dat Gandalf een ringdrager is geweest dan Boromir ook, ook al was het voor slechts 5 sec.

Scheerzeep

Avatar

@don lukas

Nee. Featured-artikelen zijn meer bijzondere artikelen die vaak geen actueel nieuws bevatten en dus meer als 'extraatje' kunnen worden gezien.

chefry1983

Avatar

Leuk artikel. Ik ga volgende week maar weer eens kijken

Pascal08

Avatar

En Jezus had m als pik ring?

Dukat

Avatar

@Pascal08 moet dat nou?

Steve-O

Avatar

Cast it into the fire!

nah

Pascal08

Avatar

Leek me een leuk grapje op de zaterdag avond.

ThysRomani

Avatar

TOM BOMBADIL: In de boeken kreeg Tom Bombadil de Ring heel kort in handen. Frodo gaf hem de Ring, waarop hij hem omdeed en niet verdween. Waarom is niet duidelijk, maar wel weten we dat de Ring helemaal geen invloed op hem had.

Waar was Tom tijdens the Council of Elrond? Ik lees hierboven dat de Ring helemaal geen invloed op hem had. HE WAS THE GUY TO DO IT! Ol' Tommy Bombadil!

Celeborn

Avatar

Waarom Tom er niet was, staat in het boek. Voor veel lezers is die verklaring niet echt bevredigend en is er een studie voor te volgen over alle meningen en standpunten. Zie LOI.

Draven

Avatar

ThysRomani "Waar was Tom tijdens the Council of Elrond? Ik lees hierboven dat de Ring helemaal geen invloed op hem had. HE WAS THE GUY TO DO IT! Ol' Tommy Bombadil! "


While this seems to demonstrate that he has unique and mysterious power over the Ring, the idea of giving him the Ring for safekeeping is rejected in the Council of Elrond as Gandalf says, rather, that "the Ring has no power over [Tom Bombadil]...", and believed that Tom would not find the Ring to be very important, and so might simply misplace it.

At the Council, Galdor suggests that Bombadil would be unable to withstand a siege by Sauron "unless such power is in the earth itself", implying that the character may be a manifestation of Middle-earth's inherent properties. This connection would explain Bombadil's seeming obliviousness to the transient concerns of mortals, as evidenced in Gandalf's concern that Tom would not understand the importance of the Ring and would lose it if entrusted with it.


Bron

ThysRomani

Avatar

Thanks voor de uitleg, Draven!

Het komt er grofgezegd op neer dat Tom een een beetje een "smoker" is.

NieuwsFilm

meest populair