Ontslagen bij Warner Bros. met grote gevolgen?

Ontslagen bij Warner Bros. met grote gevolgen?

Warner Bros. ontslaat drie mensen op topposities en 800 medewerkers.

Er gaat een grote reorganisatie plaatsvinden bij de WarnerMedia. Er wordt verwacht dat er zo'n 800 mensen worden ontslagen, waarvan het grootste gedeelte bij Warner Bros. Pictures. en een deel bij HBO.

De ontslaggolf komt door een forse inkomstendaling door de coronacrisis. De hoge WarnerMedia-pief Robert Greenblatt (WarnerMedia Entertainment en Direct-to-Consumer) moest afgelopen week al vertrekken en ook de namen Kevin Reilly (Chief Content Officer, HBO Max en President TNT, TBS, en truTV) en Keith Cocozza (EVP Corporate Marketing & Communications) zijn weg.

Ann Sarnoff wordt het nieuwe gezicht dat de verantwoordelijkheid krijgt over alle fim- en tv-studios en tv-zenders. Geen misselijke taak.

HBO Max de oorzaak?
De impact lijkt groot en waarschijnlijk heeft dit ook te maken met dat WarnerMedia veel verwacht van HBO Max, de streamingdienst die eerder dit jaar in de States startte. Eind juni had de dienst (nog maar) 4,1 miljoen abonnees.

Opvallend is dat Robert Greenblatt waarschijnlijk een belangrijke rol heeft gespeeld bij het groene licht voor Zack Snyder's Justice League die in 2021 moet verschijnen. Wat de impact op die film is, is uiteraard nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair