Algemeen

Hiermee moet HBO Max het winnen van Netflix en Disney+

Waarmee onderscheidt de streamingdienst zich?

door Jim Pedd om 07:29 in Algemeen
WarnerMedia-baas Jason Kilar sprak recent met zakenblad Bloomberg over streamingdienst HBO Max. Hij vertelde wat volgens hem de belangrijkste onderscheidende factor van de streamingdienst is ten aanzien van marktleider Netflix.

Op dit moment is er een felle concurrentiestrijd gaande in de wereld van streaming. Disney+, Amazon Prime en HBO Max doen hun best om het stokje over te nemen van Netflix. Tot nu toe niet met al te groot succes, want tijdens de coronacrisis bleek Netflix de grote winnaar. Nummer twee is op dit moment Disney+, maar ook Amazon Prime en HBO Max timmeren aan de weg.

Betere kwaliteit
"Kwaliteit. Toen ik bij het bedrijf kwam werken, maakte ik een introductievideo vanuit mijn garage om hallo tegen iedereen te zeggen. Ze kondigden mij op 1 april aan en ik begon op 4 mei. En ik deed mijn best om mensen een gezicht te geven bij mijn naam. Dus ik maakte een video van twee minuten en introduceerde mijzelf daarin, en legde uit waarom ik me bij het bedrijf voegde," aldus Kilar.

"En het eerste wat ik zei, is de hoge standaard." "Wij hebben allemaal een hoge standaard. Als ik denk aan Casey Bloys, Toby Emmerich en Peter Roth, dan denk ik dat wat heel consistent is bij ons allemaal, de hoge standaard is. Wij leggen allemaal de lat hoger dan de rest."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

starbass

Avatar

Maar daar hebben we hier in NL niets aan, aangezien de dienst hier nog niet eens een datum heeft.

Alhoewel het wel goed nieuws is voor de rips natuurlijk.

David Mills

Avatar

Wat een onzin, alsof de lat bij netflix, disney, apple en amazon niet hoog ligt. Het gaat uiteindelijk om de beste content die je als streamingsdienst aanbiedt.

Spider-fan

Avatar

Ik had Amazon genomen als de serie van The Dark Tower er gekomen was. De eerste aflevering was gewoon helemaal gemaakt en een beperkt aantal mensen hebben het gezien. Het wijkt overigens wederom behoorlijk af van het bronmateriaal (er zijn vrouwelijke scherpschutters bijgekomen, terwijl die eigenlijk bij grote uitzondering voorkwamen), maar niet zo enorm als de film lijkt het. Nouja, het bespaart weer geld, maar ik had het toch graag gezien. Er is wel een petitie om de aflevering toch vrij te geven die ik ook heb getekend, maar de kans is klein dat ze dat doen en in welke vorm zouden ze dat moeten doen - één losse aflevering van een serie uitzenden lijkt erg onwaarschijnlijk. Misschien is het via internet ergens te kijken, maar ik zou niet weten waar. Maar volgens mij worden niet-uitgezonden pilots nooit vrijgegeven. Al herinner ik me dat ik ergens de niet-uitgezonden pilot van Buffy heb gezien - ik weet niet zeker meer waar, maar ik dacht gewoon YouTube...

Edit: klopte inderdaad. Die pilot staat op YouTube. Het kan dus wel, misschien dat die van Dark Tower ook nog wel eens vrij gegeven wordt. Sowieso wordt zoiets ook nog doorverhandeld, als één maatschappij het opgeeft proberen ze het nog door te verkopen zodat een andere maatschappij het gaat maken, dus het kan dat het uiteindelijk pas vrijgegeven wordt als er definitief niks meer mee gedaan wordt.
Er staan wel gewoon foto's van op IMDB, hier bijvoorbeeld Roland met Susan Delgado (ziet er ook compleet anders uit dan het boek waar ze goudblond haar met grijze ogen had):

https://www.imdb.com/title/tt7215646/mediaviewer/rm2751640833

Als je dat ziet dan wil je het helemaal graag zien.

Sunspot

Avatar

Nietszeggend

Leuk praatje, maar kom maar eens met content die het waar maakt.

RockyD12

Avatar

En weeeer een streaming dienst...

NieuwsFilm

meest populair