Waarom James Cameron vier 'Avatar'-vervolgen mag maken

Waarom James Cameron vier 'Avatar'-vervolgen mag maken

De vraag staat waarom hij 1 miljard dollar aan budget krijgt.

Avatar was in 2009 een groot succes. Maar we hadden niet verwacht dat James Cameron meteen vier nieuwe films zou mogen maken. Hoe komt dat nou eigenlijk?

Avatar wist in 2009 enorm veel mensen naar de bioscopen te trekken, wat deels kwam door de goede ontvangst en deels door de bijzonder mooie 3D-visuals. Vrij snel na de release begon Cameron met werken aan een vervolg, dat uiteindelijk uitgroeide tot een idee voor maar liefst vier films.

Ontzettend dure ambitie
De ambitie van Cameron met vier nieuwe films is duur. Fox tekende voor een budget van maar liefst 1 miljard dollar. Een ambitieus en gedurfd project, want wat nou als de films helemaal geen succes blijken te zijn? Tegelijk biedt het feit dat het om vier films gaat de kans om iets gemakkelijker het geld terug te verdienen.

Cameron zal de films vermoedelijk vooral hebben mogen maken om twee belangrijke redenen. Allereerst is er het feit dat Cameron enkele van de meest succesvolle films uit de geschiedenis op zijn conto heeft. Naast Avatar was er ook nog Titanic, waarmee hij lange tijd de regisseur was van de twee best verdienende films. Op de tweede plaats bleek de franchise het afgelopen decennium een consequente aantrekkingskracht te hebben en bleef de interesse in de films groot.

De kans lijkt dan ook groot dat de vier vervolgen die Cameron mag maken een succes gaan worden. En daar tekende Fox voor.

NieuwsFilm

meest populair