Featured

Waarom James Cameron vier 'Avatar'-vervolgen mag maken

De vraag staat waarom hij 1 miljard dollar aan budget krijgt.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Avatar was in 2009 een groot succes. Maar we hadden niet verwacht dat James Cameron meteen vier nieuwe films zou mogen maken. Hoe komt dat nou eigenlijk?

Avatar wist in 2009 enorm veel mensen naar de bioscopen te trekken, wat deels kwam door de goede ontvangst en deels door de bijzonder mooie 3D-visuals. Vrij snel na de release begon Cameron met werken aan een vervolg, dat uiteindelijk uitgroeide tot een idee voor maar liefst vier films.

Ontzettend dure ambitie
De ambitie van Cameron met vier nieuwe films is duur. Fox tekende voor een budget van maar liefst 1 miljard dollar. Een ambitieus en gedurfd project, want wat nou als de films helemaal geen succes blijken te zijn? Tegelijk biedt het feit dat het om vier films gaat de kans om iets gemakkelijker het geld terug te verdienen.

Cameron zal de films vermoedelijk vooral hebben mogen maken om twee belangrijke redenen. Allereerst is er het feit dat Cameron enkele van de meest succesvolle films uit de geschiedenis op zijn conto heeft. Naast Avatar was er ook nog Titanic, waarmee hij lange tijd de regisseur was van de twee best verdienende films. Op de tweede plaats bleek de franchise het afgelopen decennium een consequente aantrekkingskracht te hebben en bleef de interesse in de films groot.

De kans lijkt dan ook groot dat de vier vervolgen die Cameron mag maken een succes gaan worden. En daar tekende Fox voor.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Onomatope

Avatar

Is deze argumentatie een eigen interpretatie of zijn er objectieve argumenten/bronnen voor dit vultekstje?

centr1no

Avatar

Onomatope " zijn er objectieve argumenten/bronnen?"
Dit zijn objectieve argumenten. Feitelijk juist zelfs.
Er worden 4 films gemaakt voor 1 miljard en de kans is groot dat door het succes van de eerste film en de reputatie van Cameron het eerste vervolg dat miljard al terug verdient.
Hoe is dit subjectief of voor interpretatie vatbaar?

Bigds9fan

Avatar

Jullie vergeten hier even dat Cameron ook Terminator 1 en 2 heeft gemaakt.

Snap het ook wel. Cameron die Avatar maakte is vergelijkbaar met als Frank Darabont nu opeens een goedkope pornofilm zou maken.

Maar hij heeft ze ooit gemaakt (en hij regisseerde Aliens) en ooit had ik respect voor hem en zijn werk.

Harrie69

Avatar

Laat maar komen die films. Vind het eerste deel geweldig.

Steve-O

Avatar

Waarschijnlijk brengt het eerste vervolg genoeg op om alle kosten alweer te dekken. Zal me niks verbazen als Cameron na Avatar 5 gewoon weer leuk verder gaat lol

NieuwsFilm

meest populair