Zo werkt de 30 euro 'Premier Access' op Disney+

Wat zijn de voor- en nadelen van deze betaaloptie in Disney+?

Door de coronacrisis verandert er veel in Hollywood en in de wijze waarop de consument naar films en series kijkt. Al jaren wordt er door de distributeurs gekeken hoe bioscoopfilms snel of bijna gelijktijdig met een thuisversie kunnen verschijnen en nu gaat Disney dit - noodgedwongen - uitproberen met de sprookjesfilm Mulan.

De film van regisseur Niki Caro (The Zookeeper's Wife) verschijnt namelijk op 4 september in de States op Disney+. Voor 29,99 dollar kunnen Disney+ abonnees de film toevoegen aan hun bibliotheek en deze mogelijkheid wordt volgens Collider "Premier Access" genoemd.

Extra verkoopkanaal?
Voor dertig piek zien abonnees de aangeboden film dus eerder dan andere abonnees. De film kan zo vaak als de abonnee wilt afgespeeld worden is te bekijken of te downloaden in HDR, UHD en Dolby audio via ieder apparaat.

Het lijkt er verdacht veel op dat Disney een "extra verkoopkanaal" toevoegt, mogelijk ook voor na de coronacrisis. Dus een film zal eerst in de bioscoop verschijnen, daarna (snel) te huur via Premier Access, vervolgens te koop op Blu-ray of Dvd en als laatste verschijnt de film op Disney+.

Toch in de Nederlandse bioscopen?
Er wordt dus gestart met Disney's sprookjesfilm Mulan. Of deze film ook op de Nederlandse Disney+ verschijnt is nog niet bekend. Er bestaat toch nog een kans dat de film gewoon in de Nederlandse bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair