Disney+ wedt op 'Mulan', maar wordt het een succes?

Disney+ wedt op 'Mulan', maar wordt het een succes?

Wat is er nodig om van de digitale release van Mulan een groot succes te maken?

Er is veel discussie rond de keuze van Disney om Mulan niet in de bioscopen uit te brengen, maar exclusief op streamingdienst Disney+. Daar kan je toegang tot de film krijgen voor 29,99 euro en dat is een forse prijs om te betalen. Maar kan Disney winst maken op Mulan?

The Hollywood Reporter dook eens in de cijfers en denkt dat de release van Mulan op Disney+ wel moest gebeuren. Althans, een soortgelijke release. Dit was volgens het vakblad een ontwikkeling die uiteindelijk wel moest gebeuren. En hoewel bioscoopeigenaren allesbehalve blij zijn met het nieuws, was het voor aandeelhouders van Disney reden tot blijheid. Het aandeel steeg namelijk tien procent in waarde.

Een experiment
Hoewel CEO Bob Chapek claimt dat dit een eenmalig iets is, gaf Disney ook toe dat het een manier was om te kijken of dit soort releases een succes kunnen zijn. En om een succes te zijn, moet Mulan niet eens zo heel veel doen. Disney+ heeft namelijk 60 miljoen abonnees op dit moment. Als 29 miljoen daarvan de film kopen, dan staat dat al gelijk aan een verdienste van 1 miljard dollar aan de box office.

"Die schatting bevat dan weer niet de bioscoopopbrengst van markten waar de film in de bioscoop zal draaien, het voordeel van het aantrekken van nieuwe abonnees naar Disney+ en het potentieel om geld te verdienen met Mulan op platformen van derde partijen." Of dat laatste gaat gebeuren is moeilijk te zeggen, want een release op iTunes en Amazon Prime zou betekenen dat Disney de winst moet delen.

Maar goed, de kans lijkt groot dat Disney een flinke duit gaat verdienen.

NieuwsFilm

meest populair