Leonardo DiCaprio tekent mega-deal met Sony

Leonardo DiCaprio tekent mega-deal met Sony

De met een Oscar bekroonde acteur gaat sowieso twee films voor de studio maken.

Menig studio wil natuurlijk met Leonardo DiCaprio samenwerken, die bijna zo goed als altijd garant staat voor een box-office succes en een goede film. Niet zo heel gek dus dat Sony Pictures Entertainment nu de handen in elkaar slaat met DiCaprio's eigen bedrijf, Appian Way Productions.

DiCaprio werkte al eerder met Sony aan Once Upon a Time in Hollywood en dit smaakte klaarblijkelijk naar meer. Appian werd in 2004 door de acteur zelf opgericht. Hiermee produceerde hij al de nodige films waarin hij zelf te zien was, zoals o.a. The Revenant, The Wolf of Wall Street en Shutter Island.

Contract
De studio's gaan de komende jaren samenwerken en hebben ook al twee projecten in de steigers staan, al is het nog niet bekend waar deze over zullen gaan. Sony Pictures baas Tom Rothman is in ieder geval al in zijn nopjes wat betreft de samenwerking.

''Ik ontmoette het supertalent Leonardo DiCaprio 24 jaar geleden tijdens de opnames van 'Romeo and Juliet'. We hebben daarna samengewerkt aan de 'Titanic'. Ik heb gigantisch veel respect voor hem en alles wat hij bereikt heeft. We zijn vereerd dat we met hem aan verschillende projecten mogen samenwerken ''.

Ook DiCaprio liet zich over de nieuwe deal uit: ''Tom werkt al drie decennia lang in de filmindustrie, maar hij volgt niet de traditionele regels. Hij neemt nooit de makkelijke route en heeft veel vertrouwen in filmmakers en hun visie. Ook is hij een grote voorstander van de bioscoopervaring. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met Sony voor iets moois te gaan zorgen!''.

NieuwsFilm

meest populair