'Mad Max: Fury Road'-heldin Furiosa wordt een schurk

'Mad Max: Fury Road'-heldin Furiosa wordt een schurk

Maar waarom dan?

Mad Max-regisseur George Miller denkt dat Furiosa mogelijk een tiran kan worden. De regisseur sprak weer over het personage van Charlize Theron, de keiharde vrouw die uiteindelijk Immortan Joe omver wist te werpen en de nieuwe heerser over zijn land werd.

Maar volgens Miller zou Furiosa zomaar eens kunnen worden waar ze juist tegen streed in Fury Road. "Ik heb er vaak over nagedacht. En volgens mij kan het twee kanten op gaan," aldus de regisseur. "Een daarvan is utopisch, maar dat is geen interessant verhaal. Wat ik denk is dat het eerste wat ze deed toen ze daar naar boven ging, was het water loslaten... dat hield ze niet terug."

Het kwaad opzoeken
Maar naarmate de tijd vordert, wordt Furiosa mogelijk meer een nieuwe versie van Joe dan ze zou willen. Daarbij baseert Miller zich op een theorie van literatuurprofessor Joseph Campbell. "Campbell zegt dat het verhaal meestal is dat de held van vandaag, de tiran van morgen is. De held is de oorzaak van verandering. Die laat zijn eigenbelang links liggen om iets goeds op te bouwen. Maar volgens Campbell houd je te veel van dat waar je voor gevochten hebt. Dan ga je je eraan vastklampen en word je het orthodoxe. Je ontwikkelt een dogma en moet dat beschermen. Dat is volgens hem het ritme van dit soort dingen."

NieuwsFilm

meest populair