Het MCU: Wie is Kang the Conquerer en waarom is hij een goede opvolger van Thanos?

Het MCU: Wie is Kang the Conquerer en waarom is hij een goede opvolger van Thanos?

Zou Kang the Conquerer de nieuwe superschurk kunnen worden?

Wie wordt de volgende grote MCU-schurk, nu Thanos definitief verslagen is? Een belangrijke mogelijkheid lijkt niemand minder dan Kang the Conquerer te zijn. Vooral nu er een film komt over het personage, gemaakt door Sony. Die moet verbonden kunnen zijn aan het MCU op eenzelfde manier als de Spider-Man-films dat zijn.

In de comics is Kang een tijdreizende wetenschapper uit de toekomst die zowel met de Fantastic Four als de Avengers gevochten heeft. En nu Thanos en Ultron al gebruikt zijn, is Kang de belangrijkste Avengers-schurk die we nog niet gezien hebben in het Marvel Cinematic Universe.

Een van de grootste schurken
In de comics is Kang een van de belangrijkste tegenstanders van de Avengers. Al sinds 1964 vecht hij met het team, wat voor het eerst gebeurde in Avengers #8. Toen reisde Kang terug uit de 31ste eeuw naar het heden en eiste hij dat de mensen van de Aarde zich aan hem over zouden geven. En hoewel Kang geen superkrachten heeft, is het zijn arsenaal aan high-tech wapens uit de toekomst dat van hem een grote bedreiging maakt.

De Avengers werkten samen en wisten hem desondanks te verslaan. En sindsdien heeft Kang een gekrenkt ego en neemt hij het regelmatig op tegen de Avengers. In heel wat comics is hij een van de belangrijkste schurken die het opneemt tegen de Avengers en hij gebruikt zijn kennis van de toekomst en het verleden om zijn tegenstanders een stap voor te zijn.

Goede opvolger van Thanos
Marvel heeft natuurlijk tal van schurken in zijn arsenaal die het stokje van Thanos over kunnen nemen. Een belangrijke kandidaat is natuurlijk ook Doctor Doom. Maar Marvel is al druk bezig met de introductie van tijdreizen in al haar facetten. Avengers: Endgame was een volwaardige tijdreisfilm en daar zal via Loki alleen op voortgebouwd worden.

Bovendien zijn andere dimensies ook in toenemende mate van belang in het MCU. Denk maar aan Doctor Strange in the Multiverse of Madness waarin het multiversum een grote rol krijgt. De vraag is natuurlijk wat voor schurk bij deze concepten past en dan kom je toch al snel uit bij Kang the Conquerer.

Daar komt nog eens bij dat hij het tegenovergestelde van Thanos is. Hij is geen almachtig godachtig wezen dat denkt dat hij het universum wel even redt. Nee, Kang the Conquerer is een mens dat vertrouwt op technologie om te krijgen wat hij wil. En hij weet van zichzelf dat hij een slechterik is.

Wanneer te zien?
Het gerucht gaat op dit moment dat de serie Loki Kang zal introduceren. Tegelijk is de film Doctor Strange 2 natuurlijk ook een mogelijkheid, aangezien dat een van de grootste films van Phase 4 lijkt te zijn.

NieuwsFilm

meest populair