Opnieuw boycot tegen 'Mulan' i.v.m. arrestatie

Opnieuw boycot tegen 'Mulan' i.v.m. arrestatie

'Echte Mulan' gearresteerd.

Disney's nieuwste live-action remake, Mulan, heeft het niet even makkelijk. Recentelijk werd aangekondigd dat de film niet in de bioscopen te zien zal zijn maar direct op Disney+ uitkomt, al moet je wel, om die te kunnen zien, zo'n 30 euro voor over hebben. Nu is er ook (opnieuw) een oproep gedaan om de film te boycotten.

Vorig werd al opgeroepen tot een boycot van Mulan, nadat hoofdrolspeelster Liu Yifei haar steun betuigd had aan de politie van Hong Kong, waar nog steeds wordt betoogd tegen inmenging van de Chinese overheid. Dit viel bij veel mensen niet bepaald in de smaak. Nu wordt de campagne om de film te boycotten nieuw leven ingeblazen door de arrestatie van de populaire Hongkongse activiste Agens Chow.

Wat is er gebeurd?
Chow werd samen met negen andere mensen gearresteerd, na de invoer van een nieuwe wet, waarmee de Chinese overheid strenger wil en mag optreden tegen dissidenten in Hong Kong. Chow was al bekend, maar na haar arrestatie wordt ze op sociale media afgeschilderd als een volksheldin à la Mulan, terwijl Yifei juist wordt veroordeeld voor haar politieke standpunten.

Het internet staat dan ook vol met berichten zoals hieronder te zien is:

Tweet verwijderd

NieuwsFilm

meest populair