'Tenet' alleen met mondkapje op te zien in Amerikaanse bioscopen

'Tenet' alleen met mondkapje op te zien in Amerikaanse bioscopen

En de bioscopen moet flink wat van de opbrengst afdragen.

In de States is Tenet vanaf 3 september te zien in de Verenigde Staten en alleen in die staten en steden waar geen lockdown in verband met COVID-19 is. Daar waar de film wel wordt vertoond eist Warner Bros. strenge veiligheidsmaatregelen.

Via Indiewire wordt duidelijk dat Warner Bros. een mail naar de bioscopen heeft gestuurd met daarin een specifiek eisenpakket. Tenet mag van de studio alleen worden vertoond als de bioscopen zich houden aan de Health & Safety-richtlijnen van de NATO (National Association of Theater Owners).

Mondkapje op bij Tenet
Een van de richtlijnen is dat bezoekers van bioscopen een mondkapje op moeten tijdens de voorstelling. Daarnaast moet de zaal na iedere voorstelling schoongemaakt worden en moet 'social distancing' worden toegepast.

Volgens Indiewire zou Warner Bros. ook 63 procent van de totale omzet van Tenet vragen. Ook moeten er minimaal drie trailers vooraf vertoond worden en moeten bioscopen met meer dan negen zalen de film van Christopher Nolan ten minste twaalf weken vertonen.

NieuwsFilm

meest populair