Oud 'Dune'-acteur vreest voor Denis Villeneuves' versie: "TV-serie was beter geweest"

Oud 'Dune'-acteur vreest voor Denis Villeneuves' versie: "TV-serie was beter geweest"

Hij hoopt het oprecht niet, maar doet wel een voorspelling...

Denis Villeneuves' aanstaande bewerking van Dune is duidelijk één van de films waar fans met hoge verwachtingen naar uitkijken. Een eerdere aanpassing uit 1984 (die tegenwoordig een cultstatus heeft) van David Lynch was een kritische en commerciële mislukking.

Toenmalig hoofdrolspeler Kyle MacLachlan denkt dat de roman van Frank Herbert gewoon te moeilijk is om te verfilmen en houdt dan ook zijn hart vast. De 61-jarige acteur zei onlangs tijdens een gesprek met INDIEWIRE:

"Het is op zoveel manieren verbluffend, bijna onmogelijk. Het is compact en lijkt op een kaartenhuis. Als je ook maar iets weglaat, heeft de structuur de neiging om te gaan wiebelen en mis je het volledige effect".

Hoewel hij toegeeft dat hij positief nieuwsgierig is naar Villeneuves' benadering, verwacht hij dat ook die teveel verhaal in een té korte speelduur moet proppen: "Ik zou lobbyen voor minstens drie films of nog beter; een televisieserie. Benader het als een 'Game Of Thrones'-model, met 10 of 12 uitgebreide seizoenen. Potentie genoeg"!

Dune: The Sisterhood
Hoewel een volwaardige televisieserie (helaas voor MacLachlan) niet op de agenda staat, is er wel een spin-off in de maak rondom een mysterieuze vrouwenorde genaamd The Bene Gesserit. Meer daarover op SerieTotaal.

NieuwsFilm

meest populair