Zo zou Maximus terugkeren in 'Gladiator 2'

Als het verhaal van Jezus Christus je bekend voor komt, herken je dit dus ook.

Acteur Russell Crowe heeft onthuld hoe Gladiator 2 Maximus terug zou brengen. Maar vertelt ook dat dit niet meer zal gebeuren; hij is niet benaderd voor de tweede film die al enige tijd gepland staat.

Gladiator was toen deze uitkwam in 2000 een groot succes. In de jaren daarna hoorden we veel verhalen over een vervolg en was zanger Nick Cave zelfs verbonden aan dat vervolg als scriptschrijver. In zijn versie zouden we Maximus in het hiernamaals volgen, tot hij tot leven gewekt wordt in het lichaam van een gedode krijger. Recent bleek dat een vervolg nog altijd een mogelijkheid is, maar zonder Crowe.

De Messias
Volgens Crowe was in een van de versies het plan om Maximus terug te brengen op Bijbelse wijze. "Het idee van [producent] Doug [Wick] was dat het lichaam van Maximus weggedragen wordt uit het stadion en ze het in een grot leggen. Daar zalven ze zijn lichaam met olie, waarna ze de steen voor de ingang van de grot leggen. Later als de rots weggehaald wordt, komt hij eruit. Daar had ik alleen dit over te zeggen: 'Doug, volgens mij hebben we de rechten op dat verhaal niet in handen'. Maar dat was lang geleden en ik geloof niet dat hij mijn gevoel voor humor op dat moment kon waarderen."

Hoe dan ook keert Russell Crowe niet terug. "Als er al gesprekken zijn, worden die niet met mij gevoerd. Ik weet niet wat ze van plan zijn. Ik kan alleen zeggen dat er al sinds 2000 ongeveer dezelfde gesprekken gevoerd worden."

NieuwsFilm

meest populair