Eerste recensies 'Tenet' zijn binnen!

Eerste recensies 'Tenet' zijn binnen!

Volgende week in de bioscoop; wat zeggen de schrijvende filmliefhebbers.

Vanaf volgende week woensdag kun je naar de bioscoop voor Christopher Nolans nieuwste megablockbuster Tenet. Het is de eerste grote film sinds het uitbreken van de coronacrisis en nu weten we op basis van de eerste recensies iets meer over wat we kunnen verwachten!

De mysterieuze scifi-actiethriller met onder meer John David Washington, Robert Pattinson en Clémence Poésy is na 32 getelde recensies heerlijk 'fresh' op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 88% (Update, nu 80% na 42 recensies), met een 7.22 / 10 als gemiddelde beoordeling.

Visueel oogverblindende puzzel
De 'Critics Consensus' op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Een visueel oogverblindende puzzel om op te lossen door de filmliefhebbers. Tenet presenteert een hersenkrakend spektakel dat het publiek verwacht van een Christopher Nolan-productie."

"Al met al zorgt het voor een kille, hersenkrakende film - gemakkelijk om te bewonderen, vooral omdat de film zo rijk is aan lef en originaliteit, maar bijna onmogelijk om lief te hebben doordat het aan een bepaalde menselijkheid ontbreekt," aldus de veelal positieve recensent van The Hollywood Reporter.

Niet Nolans meest bevredigende films?
"Uiteindelijk is Tenet niet een van Nolans meest bevredigende films. Maar nadat ik deze nog vier of vijf keer heb gezien, verander ik misschien nog van gedachten," valt te lezen op TheWrap. En Independent (UK): "Tenet is een spannende plek om in te verdwalen."

Bepaald niet positief is de recensent van Guardian: "De wereld is meer dan klaar voor een fantastische blockbuster... Het is echt jammer Tenet dat niet is." En indieWire: "Wat is er nou echt om te ontrafelen, behalve tijdlussen en een heleboel vage lussen?"

Vanaf aankomende woensdag draait Tenet dus in de Nederlandse bioscoopzalen. Heb jij al een kaartje gereserveerd?



NieuwsFilm

meest populair